logo F1online.skF1online.sk

Sainz: Hamiltona teraz rešpektujem ešte viac než predtým

Lewis Hamilton, Max Verstappen a Carlos Sainz, pódium VC Ruska 2021
© Pirelli Motorsport
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 2. 2022

Formula 1 má za sebou jednu z najlepších sezón svojej vyše 70-ročnej histórie. Nevyhla sa však kontroverzii, ktorá sa zdala byť nevyhnutná. Na zmätky riaditeľa pretekov doplatil Lewis Hamilton a ťažil z nich Max Verstappen. Pilot Ferrari Carlos Sainz vtedy s oboma stál na pódiu a hovorí, že Lewis si za svoje počínanie na okruhu Yas Marina zaslúži ohromný rešpekt.

Španielsky pretekár bol v Abú Zabí veľmi blízko k Lewisovi Hamiltonovi. Bolo to krátko predtým než sa britský šampión vyparil a niekoľko mesiacov o sebe nedal vedieť. Frustrácia a sklamanie boli očividné. Carlos Sainz dostal v rozhovore pre Corriere della Sera otázku, ako by sa v danej situácii cítil on.

„Veľmi zle. Bol som prekvapený, že na konci pretekov kvôli tomu nerobil žiadny hluk. Stratiť titul v poslednom kole takýmto spôsobom? To je naozaj náročné prijať,“ odpovedal rodák z Madridu.

„Za to, ako sa po pretekoch zachoval, ho rešpektujem ešte viac než predtým. Na pódiu sme prehodili pár slov a bolo vidieť, že ho to naozaj trápi,“ povedal Sainz.

Ako všetci dobre vieme, a písalo sa o tom celú zimu, holandský pretekár ťažil v záverečných pretekoch aj z rozhodovacieho procesu riaditeľa pretekov Michaela Masiho. FIA sa tým začala zaoberať a práve dnes by mala zasadať Komisia F1, aby tímy informovala o záveroch vyšetrovania. Spravidla sa však o takých veciach nevydávajú žiadne tlačové stanoviská, takže verejnosť si na informácie zrejme bude musieť počkať.

„Musíme zabrániť tomu, aby sa takáto chyba opakovala. Aj každý futbalový zápas však generuje kontroverziu. Musíme takémuto treniu zabrániť, no nemyslím si, že situácia je katastrofálna. Som presvedčený, že sa to zlepšuje,“ povedal Sainz.

Ten dobre pozná aj novopečeného šampióna Maxa Verstappena, s ktorým bol viac ako rok tímovým kolegom v Toro Rosso. Na otázku, v čom Verstappena uznáva a naopak, čo na ňom nemá rád, odpovedal: „Dokáže byť rýchly v každej situácii. Má odvahu robiť veci po svojom a vie byť odvážny pri rozhodujúcich predbiehacích manévroch. Nie je nič, čo by som na ňom nemal rád. Najlepšie je povedať to takto,“ povedal Sainz.

Súvisiace články

Diskusia