logo F1online.skF1online.sk

Norris: Michaela plne podporujem, urobil množstvo skvelých vecí

Lando Norris a Daniel Ricciardo
© McLaren Media Centre
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 2. 2022

Osud riaditeľa pretekov Michaela Masiho je stále neistý. Vyšetrovanie FIA pokračuje a o jeho záveroch budú tímy informované už v najbližších dňoch. Ktovie, aký bude ďalší osud „generálneho štábu“ na riaditeľstve pretekov a ktovie, aký bude osud Michaela Masiho. Minimálne piloti McLarenu však Austrálčanovi vyjadrili plnú podporu.

Zmenu na poste riaditeľa pretekov už pripustili viaceré zdroje, dokonca aj Peter Bayer, jeden z najdôležitejších ľudí nového prezidenta FIA. Ak k takejto zmene príde, určite nebude jediná. Podľa jazdcov McLarenu by však Masiho odchod bol až príliš krutý.

„Stále je na to ťažké odpovedať, no podľa mňa je samozrejmé, že všetci chceme konzistentnosť pri rozhodovaní,“ povedal Lando Norris pri predstavení nového monopostu MCL36. „Ak je niečo tak nekonzistentné, ako počas toho víkendu, ľudí to hnevá a frustruje.“

„Stále si však myslím, že je dobré, keď máme rôznych komisárov na rôznych podujatiach, pretože nechcete, aby celé to vypätie bolo stále na tých istých ľuďoch. Takže si myslím, že veľa vecí, možno 95 alebo aj 99 percent je dobrých. Chceme len tú konzistentnosť.“

„Vidíte nás jazdcov robiť chyby a rovnaké to je aj s nimi, však? Robiť chyby je ľudské. Michaela Masiho podporujem a podľa mňa v posledných rokoch urobil množstvo skvelých vecí,“ prehlásila vychádzajúca hviezda Formuly 1.

„Je tu veľa dobrého, potrebujeme iba uhladiť tieto drobnosti, ktoré môžu mať veľký vplyv. Sme si istí, že sa to uberá dobrým smerom. Našli sa oblasti, v ktorých sa dá zlepšiť alebo aspoň robiť menej chýb. V tomto smere nemám obavy,“ dodal Norris.

Jeho tímový kolega Daniel Ricciardo vyjadril podobný názor. „Ak Michael zostať chce, tak by zostať mal. Nemyslím, že by sme si mali vytvoriť úplný obraz na základe jedného podujatia. Na Vianoce som bol doma a celá rodina a priatelia sa pýtali: ‚Ach, tie posledné preteky. Čo si o tom myslíš?‘“

„Boli to zmiešané emócie. Povedal by som, že väčšina ľudí nevedela, čo si o tom má myslieť. Ostatní hovorili, že to bolo dosť zábavné posledné kolo v bitke o titul. Ja som to sledoval z prvého radu a hovoril si: ‚Naozaj sa to deje? Veď to je šialené.‘ Určite sa to nepáčilo každému, no tí, ktorí tento šport milujú, ho budú milovať aj naďalej,“ prehlásil Ricciardo.

Súvisiace články

Diskusia