logo F1online.sk

Sklamaný Jos: V očiach niektorých médií je Max odrazu Belgičan

Max Verstappen a Jos Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 2. 2022

Majster sveta z roku 2021 Max Verstappen je z jednej polovice Holanďan, z druhej Belgičan. V roku 2021 záujem o jeho osobu stúpol a jeho rodisko nie je výnimkou. Hrdého otca Josa Verstappena však trochu vykoľajilo, ako sa v Belgicku zmenil jeho imidž, dokonca ho niektoré tamojšie médiá začali považovať za „svojho“.

Narodil sa v belgickom Hasselte, neďaleko hraníc s Holandskom a jeho mamka Sophia Kumpenová (veľmi úspešná motokárová pretekárka) je Belgičanka. Na druhej strane, jeho otec Jos je Holanďan a aj Maxova pretekárska licencia je holandská. „Svojim spôsobom je to pre Maxa pekný kompliment, každý si z neho chce odkrojiť nejaký kúsok,“ povedal Jos denníku De Telegraaf.

„Zvláda to neuveriteľne dobre, na trati i mimo nej. Drží si chladnú hlavu a zostáva sám sebou. Dokážem preto pochopiť, že mnohí ľudia sú naňho hrdí. Niekedy s tým však mám trochu problém. Tak napríklad, v očiach niektorých belgických médií, je z Maxa odrazu Belgičan. Trochu ma to sklamalo,“ priznal Verstappen senior.

„Pretekáme už roky, no doteraz sa o ňom v Belgicku písalo len veľmi málo a odrazu je jedným z nich? Ja to tak rozhodne nevnímam,“ dodal Jos.

Ten priznal, že jeho syn síce má aj belgické občianstvo, avšak s holandským otcom a holandskou pretekárskou licenciou „je o trochu viac Holanďan než Belgičan“. V otázke jeho národnosti tak má otec celkom jasno.

„Takto to cíti aj samotný Max. Keď hrá Holandsko proti Belgicku, fandí Holanďanom,“ uzavrel Verstappen rozhodným tónom.

Súvisiace články