logo F1online.skF1online.sk

Marko o predstavení Red Bullu: Detaily nečakajte

Helmut Marko
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 2. 2022

Úvod sezóny sa nám nezadržateľne blíži. Kalendár hovorí, že máme február, ktorý sa vo Formule 1 nesie v znamení predstavovania nových monopostov. Ako prvý ukázal ten svoj tím Haas a nasledovať by ho mal v utorok Red Bull. Podľa Helmuta Marka sa však nemáme tešiť na žiadne detaily.

Tím okolo nového majstra sveta Maxa Verstappena cez zimu riešil hlavne svojho dodávateľa pohonných jednotiek, ktorý bude hlavnou témou zrejme aj pri príležitosti predstavenia nového auta. Red Bull takmer istotne zostane verný tradičnému sfarbeniu a auto, na ktorom ho predvedie, bude celkom istotne len modelom, na ktorom neuvidíme žiadne technické detaily.

„Predstavenie a prezentácia, ktorá je veľmi dôležitá pre fanúšikov a sponzorov, však neukáže žiadne zvláštne detaily monopostu,“ povedal poradca Red Bullu Helmut Marko v rozhovore pre SPORT1.

„Nové auto bude pripravené krátko pred začatím barcelonských testov 23. februára. Od toho momentu bude monopost ďalej rozvíjaný a dostane ďalšie vylepšenia pre prvé preteky sezóny 20. marca v Bahrajne,“ dodal rodák z Grazu.

Nové pravidlá si vynútili celkom odlišný prístup v príprave na novú sezónu. Kým vlani bolo auto hotové a pripravené skôr, s revolučnými zmenami sa zmenil aj plán prípravy. „Vlani k zmenám pravidiel nedošlo, tak sme sa rozhodli auto pripraviť veľmi rýchlo. V tom čase sa to ukázalo ako správne rozhodnutie.“

„Teraz je to celkom opačne. S novými pravidlami chce každý finišovať čo možno najneskôr – taktiež neukázať ostatným úplne všetko príliš skoro,“ povedal Marko.

Aj keď športový riaditeľ tímu Jonathan Wheatley v nedávnom rozhovore varoval pred hrozbou menom Ferrari, poradca Red Bullu zostáva sebavedomý. Dvaja hlavní kandidáti na titul vraj zostanú nezmenení. „Myslím si, že na trati nám to pôjde dobre a môžeme opäť bojovať o titul. Mercedes by mal byť našim hlavným súperom tak, ako obvykle,“ povedal Marko.

Súvisiace články

Diskusia