logo F1online.skF1online.sk

Nové autá prinútia jazdcov zmeniť štýl, myslí si Schumacher

Mick Schumacher
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 2. 2022

Micka Schumachera čaká jeho druhá sezóna vo Formule 1. Tú prvú zvládol so vztýčenou hlavou, aj keď nebodoval. V roku 2022 už budú jeho ambície i ambície Haasu vyššie. Americký celok chce bojovať o body.

Takmer všetko v tomto roku je nové. Zmení sa aj rola Micka Schumachera, ktorý bude na polovici podujatí rezervným jazdcom Ferrari. Takže ak Carlos Sainz alebo Charles Leclerc dostanú koronavírus, alebo sa prihodia iné nepríjemnosti, kvôli ktorým nebude jeden z nich môcť nastúpiť, do kokpitu Scuderie zasadne pilot Haasu.

„Bolo by pekné jedného dňa zasadnúť do Ferrari, ale sústredím sa čisto na svoje pôsobenie v Haase. Ak by však potrebovali pomoc, určite som tu,“ povedal Schumacher pre Sky Germany.

Nemecký mladík dobre vie, že práve skrz svoje výkony v americkom tíme si môže otvoriť brány do Maranella. „Mojim cieľom v tomto roku je dostať sa s Haasom čo najvyššie. Čo prinesie budúcnosť, to sa ešte len uvidí. Dúfam, že sa vo svojom súčasnom tíme dokážem dobre predviesť, potom sa budú veci uberať tým správnym smerom,“ hovorí Schumacher.

Nová sezóna o výkonnosti nemeckého mladíka veľa napovie. Vlani to síce nebolo zlé, no Haas nemal monopost na to, aby sme si o synovi sedemnásobného majstra sveta mohli urobiť širší obraz. Ak americký tím v novom roku zlepší svoju výkonnosť, môžeme Micka často vídavať v súbojoch koleso na koleso s jazdcami z ostatných tímov.

„Viem, ako sa auto vyvinulo v porovnaní s minulým rokom. Tohtoročný monopost bude o čosi tuhší, nebude tak jednoduchý a príjemný na riadenie. Toto prinesie nutnosť v mnohom zmeniť jazdecký štýl. Bude si na to treba opäť zvyknúť,“ povedal pilot Haasu, ktorý si myslí, že svoje dvojročné skúsenosti z Formuly 2 v roku 2022 využije.

„Už som si v F2 musel zvykať na prechod z trinásťpalcových na osemnásťpalcové pneumatiky, takže viem, čo môžem očakávať. Všetky tímy začínajú tak trochu od nuly. Verme, že budeme mať drobný náskok, keďže sme s prípravou začali skôr,“ povedal Schumacher.

Súvisiace články

Diskusia