logo F1online.skF1online.sk

Hierarchiu vo Ferrari určí až priebeh sezóny, hovorí Ivan Capelli

Charles Leclerc a Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 2. 2022

Ako sa bude ďalej vyvíjať interná situácia vo Ferrari? Carlos Sainz a Charles Leclerc vlani ukázali záblesky tvrdého súboja vo vnútri tímu, ktorý by v roku 2022 mal pokračovať. Tento boj ešte naberie na obrátkach v prípade, že sa Scuderia vráti do hry o víťazstvá. Podľa bývalého pilota tímu Ivana Capelliho nebude mať Ferrari v tomto roku jazdeckú jednotku a dvojku, tie určí až samotný priebeh sezóny.

Sainz v minulej sezóne na body porazil svojho tímového kolegu, ktorého preskočil vďaka pódiu v posledných pretekoch sezóny. Carlos bol vpredu aj čo do počtu pódiových umiestnení a taktiež ukázal priam neuveriteľnú spoľahlivosť, keď dokončil všetkých 22 pretekov a v 20 z nich dokázal zabodovať.

Leclerc naproti tomu svojho kolegu porazil v pretekovom porovnaní 14:8, v kvalifikačnom 13:9 a pomerom 12:9 skončilo porovnanie ich najrýchlejších kôl v pretekoch. Len veľmi málo tímov sa v roku 2021 mohlo pochváliť takouto vyrovnanosťou, no otázka je, čo s tým ďalej?

„Sainz sa potreboval adaptovať na procesy v tíme, čo je vždy zložité, no išlo mu to dobre,“ povedal pre Gazzetta dello Sport bývalý pretekár Ivan Capelli. „Myslím, že mu pomohla taliančina, ktorú si osvojil počas svojich rokov s Toro Rosso. Pracuje veľmi dobre a tiež dobre zvláda manažovanie pneumatík.“

„Naproti tomu Charles je rýchlejší na jedno kolo na suchu. V minulom roku sa od neho očakávalo, že bude tím trochu viac viesť, no to sa mu nie vždy darilo, keďže v minulosti sa ho nikto nemusel nič pýtať, pretože v tíme bol Vettel. Mať na svojich pleciach viac tlaku je veľký rozdiel,“ dodal Capelli.

Podľa bývalého pilota Ferrari začne taliansky celok novú sezónu s dvoma jednotkami. Preferovaného jazdca určí až samotný priebeh sezóny, teda v prípade, že Scuderia bude na jej konci v hre o popredné priečky.

„Ferrari sa musí pripraviť na to, že bude musieť manažovať dvoch jazdcov s rovnakými ambíciami, rovnakými túžbami a rovnakou šancou na víťazstvo,“ hovorí Capelli.

„My Taliani si myslíme, že potrebujeme hierarchiu, ale napríklad Briti dali veľakrát dve hviezdy dokopy – Mansell a Piquet, Senna a Prost a podobne. Hierarchiu potom vytvorí samotný priebeh sezóny,“ povedal rodák z Milána.

Súvisiace články

Diskusia