logo F1online.sk

Red Bull trápi auto, nemá dobrý balans a je nepredvídateľné

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Milan Kubala
Milan Kubala17. 7. 2020

Piloti Red Bullu nežiaria šťastím. V prvom tréningu sa auto nesprávalo podľa ich predstáv a popoludní zas na ňom nemohli poriadne zapracovať, keďže väčšinu z vyhradených 90 minút strávili v garáži. Red Bull čaká ťažká úloha pokúsiť sa v noci niečo vyčítať z nazbieraných dát a pripraviť auto na sobotňajší tretí tréning.

“Nebolo to veľmi dobré,” otvoril svoje piatkové hodnotenie Max Verstappen. Holanďan dnes obsadil len ôsmu a siedmu priečku, no nebolo to spôsobené len tým, že by Red Bull skrýval svoju rýchlosť: “Je tu veľa vecí, ktoré budeme musieť rozobrať. Je trochu škoda, že v druhom tréningu pršalo, inak sme už mohli mať nejaké odpovede. Ale áno, čaká nás veľa práce.”

Na otázku, čo mu robí najväčšie problémy, odpovedal jednoznačne. “Je to hlavne o celkovom balanse.” Nuž a nikde sa nehrá s balansom lepšie ako na suchej trati. “Trať je ale pre všetkých rovnaká. Neviem, nebol som veľmi spokojný. Našťastie, máme pred sebou celú noc, aby sme sa na to pozreli, spravili nejaké zmeny a zajtra sa pokúsili to zlepšiť.”

Alexovi Albonovi sa v piatok darilo ešte menej. “Počasie nám trochu uškodilo. Snažili sme sa viac porozumieť autu. V prvom tréningu to tiež nebolo ideálne a v druhom tréningu sme nič neskúšali. Musíme sa bližšie pozrieť na dáta. Uvidíme, s čím zajtra prídeme.”

“Auto bolo hlavne nepredvídateľné,” vypichol najväčšiu slabinu svojho Red Bullu RB16 Albon. “Nie je to o jednom type zákrut alebo rýchlosti v nejakej špecifickej oblasti. Auto na tom nie je tak, ako by sme chceli. Musíme zistiť, čo sa deje.”

V rámci povinného meteorologického okienka dostali aj Verstappen s Albonom otázku, čo hovoria na počasie. “Každý deň by to malo byť podobné ako dnes. Pôjde len o to, či bude pršať tak silno,” skonštatoval Verstappen a Albon doplnil: “Ja by som bol radšej, keby bolo sucho.”

Súvisiace články