logo F1online.skF1online.sk

V Mercedese sa vraj len smejú, nikomu nevolajú, nikoho nezháňajú

Andrew Shovlin, James Allison a James Vowles
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala30. 1. 2022

Aký pravdepodobný je odchod Lewisa Hamiltona z Formuly 1? Britské a nemecké médiá by sa len márne pokúšali dohodnúť na rovnakom percente. Kým v anglicky hovoriacich krajinách sa snažia vykresliť obraz toho, že Lewis Hamilton je stále na vážkach, podľa Nemcov je už dávno rozhodnuté a jednania majú od dramatických rovnako ďaleko ako Haas od zisku konštruktérskeho titulu. V Mercedese sa vraj ničoho neboja.

Lewisovi Hamiltonovi zostávajú už len necelé tri týždne na to, aby si vychutnal pokoj zimnej prestávky. Počas nej bol stredobodom mnohých článkov formulovej tlače i napriek tomu, že od posledných pretekov v Abú Zabí nepreriekol ani slovo.

Keď Mercedes 18. februára predstaví nové auto s označením W13, aj Hamilton bude musieť vyjsť s pravdou von a všetkým svojim fanúšikom odkázať, že majú byť pokojní a on nikam neodchádza. Toto vyhlásenie však bude určené len verejnosti, v tíme vraj nikdy nemali podozrenie, že by sa Hamilton vzdal cieľa, ktorým je zisk ôsmeho majstrovského titulu.

Tvrdí to nemecký portál f1-insider.com, podľa ktorého insiderom Mercedesu nezostáva iné len sa nad jednotlivými vyhláseniami a článkami usmievať. Realita vraj vyzerá úplne inak a Hamilton sa pustil do “najtvrdšej kondičnej prípravy” celej svojej doterajšej kariéry. Všetko pre to, aby získal ôsmy titul. Nenechá sa vraj ničím vyrušovať a komunikuje len s rodinou, najlepšími priateľmi a Totom Wolffom, ktorý takisto priložil ruku k dielu a rozdúchaval špekulácie o odchode sedemnásobného šampióna.

V Red Bulle však tomuto plánu nikto neskočil na lep, tvrdí šéf stajne. “Toto ticho skrátka patrí k celej tej dráme,” vyhlásil Christian Horner, ktorý len mávol rukou nad horou špekulácií.

Helmut Marko zas spomínanému portálu prezrádza: “Ak by bolo niečo pravdy na jeho odchode, obyčajne by ste cítili nepokoj. V zákulisí by už boli linky horúce, aby Lewisa nahradili.” Podľa športového riaditeľa Red Bullu to tak však nevyzeralo.

Realita vyzerala presne naopak. “Nič sa neudialo. Neprebehli žiadne telefonické rozhovory, dokonca ani interné špekulácie. Nie u nás a ani nikde inde,” dodáva 78-ročný Rakúšan, ktorý tak má jasný názor na to, či Hamilton skončí.

Je síce pravda, že Mercedes by nemusel obvolávať celý padok a horlivo zháňať náhradu napríklad, ak by bol ochotný namiesto Lewisa Hamiltona posadiť do monopostu Sebastiana Vettela zo spriazneného Aston Martinu, no táto teória je už dosť pritiahnutá za vlasy.

Navyše platí, že Mercedes stále kuje plány so svojím najdrahším zamestnancom. Najnovšie sa chystá natáčanie reklamy pre stuttgartskú značku, v ktorej sa okrem Lewisa Hamiltona objaví aj ďalšia superstar podporovaná Mercedesom: tenisová legenda Roger Federer.

“Jedna vec je istá: Najneskôr 18. februára na predstavení nového strieborného šípu reportéri uvidia Hamiltona, ktorý bude vyzerať oveľa odhodlanejší a v lepšej forme ako kedykoľvek predtým. A sami zo seba sa budú môcť smiať,” uzatvára svoj článok reportér Ralf Bach.

Súvisiace články

Diskusia