logo F1online.sk

Viacročná zmluva mi uľahčila život, myslí si Schumacher

Mick Schumacher
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 1. 2022

Ťažký život nováčikov vo Formule 1. Monopost F1 je od tých v juniorských sériách v mnohom odlišný, mladíci sú tiež vystavení veľkým očakávaniam a život s autami tímov zo stredu či konca poľa nie je úplne najjednoduchší. Podľa Micka Schumachera však istota viacročného kontraktu mnohé veci zjednoduší.

Pilot Haasu to nemal vo svojej nováčikovskej sezóne úplne najjednoduchšie. S najpomalším a zrejme aj najťažšie zvládnuteľným monopostom na rošte získal nelichotivé prvenstvo jazdca, ktorý svojmu tímu spôsobil nehodami najväčšie materiálne škody. Napriek tomu neboli jeho výkony sklamaním. S tímovým kolegom Nikitom Mazepinom si poradil a napriek bezbodovej sezóne naplnil očakávania verejnosti.

„Táto sezóna nebola ťažšia než som očakával. Ak mám povedať úprimne, tak to bolo ľahšie než som čakal,“ priznal Schumacher, ktorého cituje Motorsport.com. „Nebol tam ten tlak, kedy ste si museli hovoriť: ‚Čo budeš robiť o rok?‘, takže ak aspoň po väčšinu času dodávate výsledky, máte kokpit pre nasledujúcu sezónu istý.“

Haas dal už koncom roka 2020 na známosť, že s jazdeckou dvojicou Schumacher – Mazepin má dlhodobé plány. Dvojica mladíkov sa mala vlani hlavne učiť bez zbytočného tlaku. Nemecko-ruský tandem mohol v priebehu sezóny súperiť väčšinou iba medzi sebou. Mick sám by však trochu viac tlaku uvítal a nemyslí si, že mu o trochu menší záujem verejnosti o dianie v Haase pomohol.

„Povedal by som, že nie. Radšej by som bol na bodoch a bojoval v najlepšej desiatke. Možno je s tým spojený väčší tlak, možno je to náročnejšie, ale niekedy by som bol radšej, keby ma hodili do hlbokej vody, kde by som sa musel ukázať,“ povedal Schumacher pre CRASH.net.

„Boli by ste tak viac na očiach, viac na obrazovkách a ľudia by o vás hovorili viac. Boli sme však v takej pozícii, že na obrazovky sme sa dostávali inými spôsobmi, napríklad keď sa vám podarilo dostať z auta viac, než v ňom skutočne bolo alebo keď sa stanú nejaké nepríjemné veci,“ povedal syn sedemnásobného majstra sveta.

„Vedeli sme, aké sú s týmto autom spojené očakávania a akceptovali to. Všetka práca smerovala k roku 2022 a snahe pripraviť sa naň čo najlepšie. Verme, že budeme v pozícii, z ktorej dokážeme každý víkend zabojovať o body,“ dodal Schumacher junior.

Súvisiace články