logo F1online.sk

Podľa Buttona sa Hamilton vráti a získa ôsmy titul

Lewis Hamilton
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 1. 2022

Jenson Button sa ako ďalší v poradí pridal k zástupu veľkej väčšiny bývalých pilotov a expertov, ktorí neočakávajú koniec kariéry Lewisa Hamiltona. Podľa majstra sveta z roku 2009 sa pilot Mercedesu vráti, aby získal svoj rekordný ôsmy titul.

Iróniou je, že Button je posledný, s ktorým sa Hamilton rozprával na verejnosti. On bol totiž tým, ktorý nám sprostredkoval dojmy najlepšej trojice po skončení záverečných pretekov sezóny. Vtedy 12. decembra sa začalo mlčanie sedemnásobného šampióna, ktorý ten večer Jensonovi do mikrofónu povedal: „Najprv chcem pogratulovať Maxovi a jeho tímu. Myslím si, že my sme odviedli úžasnú prácu, celý tím, všetci v továrni, takisto všetci tu na trati. Bola to jedna z najnáročnejších sezón. Som na nich hrdý a som vďačný, že som sa s nimi mohol vydať na túto cestu. Dali sme do toho všetko, hlavne v závere sme do toho dali absolútne všetko a nevzdali sa, čo je tá najdôležitejšia vec.“

„Najmä v závere sezóny som sa v aute cítil veľmi dobre. Prajem všetkým, aby počas pandémie zostali v bezpečí a užili si Vianoce s rodinou. Čo bude o rok, uvidíme,“ povedal vtedy Buttonovi a celému svetu Hamilton.

Tu začalo jeho mlčanie, ktoré trvá dodnes a sprevádzajú ho hlavne špekulácie o prípadnom konci Lewisovej kariéry, ktoré však jeho bývalý kolega odmieta.

„Naozaj dúfam, že bude pokračovať,“ prehlásil Button v šou Good Morning Britain v televízii ITV. „Nielen dúfam, ale myslím si, že bude pokračovať a že chce vyhrať ten ôsmy titul, čím by sa stal tým najúspešnejším jazdcom v histórii F1. A podarí sa mu to, naozaj si myslím, že sa mu to podarí.“

Majster sveta z roku 2009 na ITV propagoval svoju novú šou Radford Returns, takého úspešného pretekára, navyše bývalého tímového kolegu Lewisa Hamiltona sa však nedalo neopýtať aj na udalosti z Abú Zabí, ktoré Button nazval „kontroverzným záverom sezóny, ale musíte sa pozerať na ročník ako celok“.

„Formula 1 je úžasné miesto a vlani do toho išli dvaja fantastickí pretekári naozaj naplno. Myslím, že na novú sezónu sa každý teší a takisto na nové autá. Veľa bude záležať od ich vývoja v priebehu roka,“ dodal Button.

Súvisiace články