logo F1online.sk

Brundle a Hill sa zhodujú: Hamilton neodíde

Lewis Hamilton
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 1. 2022

Lewis Hamilton od kontroverzného záveru sezóny v Abú Zabí stále mlčí a iba naozaj málo ľudí vie, čo mu behá hlavou. Veľa sa špekuluje o konci jeho kariéry, či ho Lewis zvažuje a čo by ho presvedčilo, aby pokračoval. Bývalí piloti a dnes experti televízie Sky Sports Martin Brundle a Damon Hill však majú jasno, Hamilton ani Mercedes nikam neodchádzajú.

Prvý menovaný dostal v špeciálnej epizóde pod názvom “Abú Zabí: O mesiac neskôr” na kanáloch britskej televízie otázku, či by mohli Mercedes alebo Lewis Hamilton Formulu 1 opustiť. Najmä v prípade, že FIA vysloví dôveru riaditeľovi pretekov Michaelovi Masimu.

„To je absolútny nezmysel. Ak mám byť úprimný, tak ja im nič z toho nežeriem,“ vyhlásil Martin Brundle. „Značke Mercedes-Benz prinieslo účinkovanie vo Formule 1 fantastický úspech. Lewis má 37 rokov a vieme, že je stále na vrchole. Je neskutočne odhodlaný a konkurencieschopný. Vráti sa.“

Dokonca ani v prípade, že FIA vysloví dôveru Michaelovi Masimu, nebude podľa Martinovho názoru sezóna 2021 poslednou v Lewisovej kariére. „Je to pre mňa trochu nepríjemné, keď jazdec a tím majú začať určovať, kto a čo niekto robí na riaditeľstve pretekov, prípadne v inej úlohe v F1. To je ako keď niekto menší a menej mocný určuje, čo sa bude diať v oveľa väčšej a mocnejšej spoločnosti.“

„Ak by som bol šéfom tímu a môj jazdec za mnou prišiel so slovami: ‚Pozri, nemyslím si, že chcem ďalej pretekať, ak tu bude niektorý z tých ľudí‘, hneď by som prestal myslieť na riaditeľstvo pretekov a začal si hovoriť: ‚Tak počkať. Stratil môj pilot motiváciu?‘, čo Lewis určite nestratil. Určite sa vráti a bude šliapať na plyn ešte viac,“ povedal Brundle.

Nadviazal naňho aj jeho kolega a ďalší bývalý pilot Damon Hill. Ten si myslí, že vidina ďalších úspechov, hlavne historického ôsmeho titulu, bude pre Hamiltona skrátka príliš lákavá.

„Blíži sa ku koncu svojej kariéry. Môže si myslieť, že urobil všetko, čo mohol, ale som si istý, že vidina toho ôsmeho titulu je až príliš lákavá. Som si istý, že sa bude chcieť vrátiť, získať ho a potom to celé opustiť,“ myslí si Hill.

Súvisiace články