logo F1online.sk

V sobotu nás čaká virtuálna 24h Le Mans, proti Verstappenovi sa postavia aj Slováci

Max Verstappen na simulátore
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala13. 1. 2022

Už túto sobotu štartuje podujatie, ktoré fanúšikom efjednotky pomôže prekonať abstinenčné príznaky od súťažných víkendov. Čaká nás virtuálna 24-hodinovka v Le Mans plná slávnych mien zo sveta simracingu i toho reálneho. Najväčším lákadlom bude účasť nového majstra sveta Formuly 1 Maxa Verstappena, avšak nás pritiahne k obrazovkám najmä slovenský tím ARC Bratislava.

Tohtoročná Virtuálna séria Le Mans má zvyšok sezóny za sebou, v sobotu nás čaká už len veľkolepé vyvrcholenie, a bude naozaj veľkolepé. Do bojov o celkovú dotáciu 125-tisíc dolárov (15-tisíc pre víťazný tím, tisícka za 10. miesto) sa zapojí 50 štvorčlenných posádok zostavených z profesionálov s licenciou FIA a pilotov z virtuálneho sveta.

Jazdiť sa bude v dvoch kategóriách LMP2 a GTE, nuž a práve v tej vyššej budú pretekať mená ako Max Verstappen, Juan Pablo Montoya, Felix Rosenqvist, Oliver Rowland, Felipe Drugovich, Louis Delétraz, Jarno Opmeer, ale aj naši zástupcovia z ARC Bratislava v zložení Maťo Homola, Dávid Nemček, Dennis Zeťák a Jakub Štofko.

V spojitosti s víkendovými pretekmi môžeme spomenúť ešte dve známe mená z kráľovnej motoršportu. Fernando Alonso si bude plniť úlohy manažéra tímu Alpine Esports, nuž a v kategórii LMP2 uvidíme aj stajňu R8G Esports pod patronátom Romaina Grosjeana.

Ako budú preteky prebiehať? Prezraďme, že jazdiť sa bude na platforme rFactor2 a môžeme očakávať zastávky a striedanie jazdcov, zmeny počasia, jazdu v noci aj poškodenie áut, ktoré sa v menej vážnych prípadoch bude dať vyriešiť v boxoch.

Link na priamy prenos pretekov, ktoré odštartujú v sobotu 15. januára o 14:00, hľadajte na webe LeMansVirtual.com alebo v našich rýchlych správach.