logo F1online.skF1online.sk

Binotto neočakáva komplikované vyjednávanie so Sainzom

Carlos Sainz a Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 1. 2022

Carlos Sainz podpísal v roku 2020 s Ferrari dvojročný kontrakt. Ten mu tak platí aj v sezóne 2022, no do nej už možno Carlos vstúpi s dlhodobou zmluvou vo vrecku. Mattia Binotto v závere roka 2021 avizoval, že so Sainzom cez zimu prediskutuje podmienky predĺženia kontraktu. Debata zatiaľ ešte neprebehla, no švajčiarsky rodák neočakáva žiadne komplikácie.

Carlos v tejto sezóne skutočne zahviezdil. Už tretí rok po sebe skončil v celkovom hodnotení v najlepšej šestke, čo je naozaj skvelý výsledok, keďže pretekal za tímy zo stredu poľa. Vo Ferrari preto nechcú nechať nič na náhodu a svoj objav by si radi poistili na niekoľko rokov dopredu. Stať sa tak má ešte pred štartom novej sezóny.

„Ako som povedal po posledných pretekoch sezóny, cez zimu chceme prediskutovať predĺženie jeho kontraktu,“ zopakoval Binotto, ktorého cituje Motorsport.com. „Sadneme si k tomu a preberieme to.“

„Určite si myslím, že si v priebehu sezóny počínal veľmi dobre. Sme spokojní s tým, ako zapadol do nášho tímu aj s jeho výkonmi na trati počas súťažných víkendov. Určite si preto sadneme a pokúsime sa nájsť spoločnú reč. Plánujeme to urobiť počas zimy,“ dodal švajčiarsky rodák.

Ten zároveň priznal, že vo Ferrari to ešte nestihli. Medzi koncom sezóny a Vianocami mali len pár dní, takže nebol čas prísť s nejakými konkrétnymi návrhmi. Spoločné stretnutie si tak naplánovali na obdobie po novom roku.

„Ešte som s ním o tom nediskutoval. Neviem, čo si o tom myslí a čo mu behá hlavou. Dnes tak neviem dať žiadnu konkrétnu odpoveď,“ povedal Binotto.

„Najprv potrebujem zistiť, ako sa mu u nás páči, zosumarizovať si s ním priebeh sezóny a potom sa pozrieme na budúcnosť. Nemyslím si, že nás čaká nejaká zložitá diskusia, ale keďže sme ešte ani nezačali, tak pre vás nemám žiadnu lepšiu odpoveď,“ dodal Binotto.

Ten si však už čiastočnú odpoveď od Sainza mohol prečítať z médií. Približne v rovnakom čase ako Binotto sa Carlos podelil o svoje pocity so španielskymi novinármi a naozaj to vyzerá na hladký priebeh rokovania. Carlos síce povedal, že sa s novou zmluvou neponáhľa, ale už teraz vie, s ktorým tímom podpíše.

„Vzhľadom k tomu, že mám zmluvu ešte na jeden rok, sa nemusím nikam ponáhľaťJe však pravdou, že momentálne vidím zo strednodobého až dlhodobého hľadiska pokračovanie svojej kariéry jedine vo Ferrari,“ povedal Sainz pre španielsky AS.

„Som tu šťastný a užívam si to. Po každých pretekoch sa vraciam domov s úsmevom na tvári a pocitom hrdosti, že som pilotom Ferrari. Ak k tomu ešte pridáte dobré výsledky, nemyslím, že nájdem lepšie miesto než vo Ferrari. Som skrátka rád, že tu som,“ dodal Sainz.

Súvisiace články

Diskusia