logo F1online.sk

Vettel: Som skôr Mickov priateľ než mentor

Mick Schumacher a Sebastian Vettel
© Facebook/Haas F1 Team
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 1. 2022

Z devätnástich kolegov na štartovom rošte je pre Micka Schumachera tým najdôležitejším nesporne Sebastian Vettel. Ten bol veľkým obdivovateľom a neskôr aj priateľom Michaela Schumachera. Vďaka tomu pozná Micka už od jeho pubertálnych rokov. Dnes sa s ním delí o cenné skúsenosti. Napriek tomu sa však štvornásobný šampión nepovažuje za mentora Schumachera juniora, ale “len” jeho priateľa.

Mickovi by jeho otec zaiste predal nesmierne množstvo skúseností, ktoré počas svojej kariéry nadobudol. Žiaľ, kvôli veľmi nešťastným okolnostiam nemôže. Jeho úlohu však zdatne zastúpil Sebastian.

„Iste, vzájomné puto tam je skrz Michaela, ale necítim žiadnu zodpovednosť“ povedal Vettel. „Mick pochádza z veľmi dobrej rodiny. Je to rozumný a dobre vychovaný chalan, ktorý je teraz pripravený ísť svojou vlastnou cestou. A ide mu to veľmi dobre.“

„Jeho pracovná morálka mi pripomína jeho otca. Úprimne mu želám auto, s ktorým bude môcť zanechať väčšiu stopu,“ dodal Vettel.

V rokoch 2019 a 2020 si fanúšikovia zamilovali dvojicu v McLarene Carlos Sainz – Lando Norris, ktorí nás dva roky kŕmili nespočetným množstvom vtípkov a srandičiek. Táto „Bromance“ sa po Carlosovom odchode do Ferrari rozpadla. V roku 2021 ich však nahradilo duo Vettel – Schumacher. Tí spolu trávia skutočne dosť veľa času a Seb pomáha svojmu krajanovi so všetkým možným. Pilot Haasu ho tiež pochopiteľne označil za svojho najlepšieho priateľa na rošte.

„Som skôr jeho priateľ než niekto, kto je zaňho zodpovedný,“ opisuje ich vzťah Vettel. „Vždy radi pomôžete priateľom, preto naňho nepozerám ako na svojho súpera a rád sa s ním podelím o svoje skúsenosti.“

„Nie som paranoidný človek, ktorý si všetko necháva pre seba, aby mal osobné výhody a hral hry s ľuďmi naokolo. Tiež mi nedáva zmysel zatajovať niektoré veci pred svojim tímovým kolegom. Radšej sa pozerám na širší obraz, chceme sa predsa zlepšovať ako tím. Dnes je vďaka dátam aj tak všetko transparentné,“ uzavrel Vettel.

Súvisiace články