logo F1online.sk

ROC: Vettel sa teší na to, že opäť bude Schumacherovým kolegom

Mick Schumacher a Sebastian Vettel
© Haas
Milan Kubala
Milan Kubala28. 12. 2021

Jedno z najuvoľnenejších podujatí sezóny sa blíži. Po dvojročnej odmlke nás už začiatkom februára čaká ďalší ročník Pretekov šampiónov! Ako inak, aj tentoraz sa na nich predstaví Sebastian Vettel, ktorému bude robiť kolegu krajan Mick Schumacher. Na túto spoluprácu sa vraj Vettel obzvlášť teší.

Organizátori vo švédskom Pite Havsbade sľubujú niečo iné, než na čo sme zvyknutí. Doposiaľ sa Preteky šampiónov zväčša konali na tratiach uprostred štadiónov a najmä na asfalte či štrku, no 5. a 6. februára sa dočkáme snehu a ľadu! Okruh tentoraz nebude v stiesnených podmienkach, ale bude postavený na zamrznutom Baltskom mori len približne 100 kilometrov od severného polárneho kruhu.

“Myslím si, že to bude obrovská výzva vybrať sa v zime do Škandinávie,” usmieva sa Sebastian Vettel pri predstave, že ho opäť čaká niekoľko rôznych áut a dva dni plné súbojov. “Bude to skvelá zábava, a to je dobrý dôvod zúčastniť sa. Väčšina mojich spomienok sa točí okolo toho, okolo tej zábavy na trati, ale aj mimo trate, ktorú sme prežívali spolu s Michaelom.”

Sebastian Vettel a Michael Schumacher vybojovali pre Nemecko šesť Pohárov národov, keď absolútne ovládli ročníky 2007 až 2012. Po období tejto nadvlády dokázal Vettel v tejto disciplíne zvíťaziť ešte raz, keď sa v roku 2017 v Miami zadarilo jemu a Pascalovi Wehrleinovi.

Teraz by chcel Vettel opäť prispieť k tomu, aby na čele rebríčka skončil spolu s menom Schumacher, tentoraz s tým Mickovým. “Je skvelé byť na jednej trati, deliť sa o auto a byť v rovnakom tíme s Mickom, je to pre mňa niečo veľmi špeciálne, no je aj veľmi smutné, že Michael tam nebude, aby nás sledoval. S radosťou by som mu oznámil, že je načase skončiť a prenechať to Mickovi!”

“Ale áno, veľmi sa teším na to, že budeme spolu v tíme Nemecka. Dúfam, že tentoraz neskončíme na druhom mieste, ale celú tú veľkú vec vyhráme,” dodal s odkazom na rok 2019, kedy Vettel so Schumacherom prehrali až vo finále práve so Severanmi Johanom Kristofferssonom a Tomom Kristensenom.

“Pred dvoma rokmi v Mexiku sme boli veľmi blízko, takže teraz je načase pokúsiť sa vyhrať,” avizuje Mick Schumacher, ktorý však podobne ako Vettel vníma čaro Pretekov šampiónov v niečom inom. “Ako už povedal Seb, je to o zábave, o jazdení v pekných autách, o tom užiť si mimosezónne obdobie, no zároveň robiť to, čo milujeme. Pretekať.”

Súvisiace články