logo F1online.sk

Verstappen nemal lepšie auto, myslí si Norris

Max Verstappen a Lando Norris
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 12. 2021

Je to vždy vzácne, keď sa jazdcovi s výkonnostne slabším monopostom podarí vybojovať majstrovský titul vo Formule 1. Taktiež je však veľmi ťažké objektívne určiť, ktoré auto je v majstrovskom boji vlastne to pomalšie. Pilot McLarenu Lando Norris si myslí, že v tejto sezóne to bol Mercedes, ktorý mal rýchlejší monopost.

Nikdy nie je ľahké to posúdiť, no už sa naozaj dlho nestalo, aby jazdec so slabším autom získal titul. Najbližšie k tomu bol asi Fernando Alonso na Ferrari v rokoch 2010 a 2012, avšak v posledných pretekoch sezóny to bol zakaždým Sebastian Vettel, ktorý sa napokon radoval zo zisku šampionátu.

Mercedes mal na konci sezóny 2021 neskutočnú formu a vyzeralo to, že sa Lewisovi Hamiltonovi podarí šampionát otočiť. Kontroverzný záver však všetko zmenil a napokon to bol Max Verstappen, ktorý získal svoj prvý majstrovský titul.

„Gratulujem Maxovi k tomu, čo sa mu podarilo. Nemyslím si, že mal v tejto sezóne lepšie auto,“ povedal pilot McLarenu Lando Norris.

„Myslím, že po väčšinu roka to bol práve Mercedes, ktorý mal lepší monopost. Navyše, Max mal viac smoly a podľa mňa urobil aj menej jazdeckých chýb. Naproti tomu Lewis má viac skúseností, viac titulov, atď.“

„Som zaňho veľmi rád. Max je môj dobrý kamarát. Už som mu stihol zagratulovať, no tiež som zagratuloval Lewisovi, pretože mal úžasnú sezónu a veľa vecí urobil v boji o titul veľmi, veľmi dobre,“ dodal Norris.