logo F1online.skF1online.sk

Binotto je so Sainzom spokojný, cez zimu preberú jeho budúcnosť

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala19. 12. 2021

Scuderia Ferrari spravila v sezóne 2021 veľký krok smerom od katastrofálnych výkonov, ktoré predvádzala ešte vlani. Vďačí za to na jednej strane lepšiemu autu, ale aj lepšej jazdeckej dvojici. Carlos Sainz pre tím zbiera vynikajúce výsledky, o ktorých sa chce Mattia Binotto baviť túto zimu.

Kým vlani bol Sebastian Vettel v monoposte SF1000 stratený, v jeho potomkovi SF21 sa Carlos Sainz veľmi rýchlo našiel. A dokonca bol až taký dobrý, že v šampionáte prekonal aj kolegu Charlesa Leclerca. V tejto sezóne nebodoval len dvakrát a dokopy nazbieral štyri pódiá. Sezónu ukončil skvelým tretím miestom, ktoré zostalo trochu zabudnuté; prehlušil ho majstrovský súboj a jeho dozvuky.

V Maranelle však nič neprehliadli. Mattia Binotto po sezóne nešetril slovami chvály: “Carlos má za sebou skvelý rok. Keď sme ho pred rokom podpisovali, povedali sme si, že zima bude ten správny čas na to, aby sme sa porozprávali a vyhodnotili všetko, čo sa v tomto ročníku udialo.”

“Cez zimu to teda aj spravíme. Bude to spoločné vyhodnotenie celej sezóny a zároveň sa budeme baviť o tom, ako bude vyzerať naša budúcnosť,” načrtol možné predĺženie zmluvy šéf Ferrari. Carlos Sainz má momentálne kontrakt do konca roka 2022.

Prípadné predĺženie zmluvy určite nie je dobrou správou pre Micka Schumachera, no vo Ferrari musia hľadieť v prvom rade na zisk titulu. Ak veria, že Sainz Scuderii pomôže prekonať majstrovské suchoty viac ako Schumacher, vedenie by nemalo špekulovať.

“Keď sme podpísali Carlosa, chceli sme dvoch dobrých pilotov, ktorí budú konzistentne zbierať body. To sa v tejto sezóne podarilo splniť,” pokračoval nadšený Binotto. “Som veľmi spokojný s tým, čo Carlos spravil v tejto sezóne — v jeho prvej vo Ferrari, ktorá nebýva ľahká. My sme ho podpísali preto, že je dobrým jazdcom, ktorý zbiera body a dokáže sa učiť. Počas ročníka sa zlepšoval a myslím, že záver bol v jeho podaní najlepší.”

Súvisiace články

Diskusia