logo F1online.skF1online.sk

Vettel: Dúfam, že Mick dostane lepšie auto a bude sa môcť ukázať

Mick Schumacher, Kimi Räikkönen a Sebastian Vettel
© Haas
Milan Kubala
Milan Kubala19. 12. 2021

Mick Schumacher má za sebou debutovú sezónu, v ktorej ho však nebolo vidieť dostatočne dobre na to, aby si na galavečeri FIA vyslúžil titul Nováčik roka. Sebastian Vettel je i napriek tomu presvedčený, že jeho krajan predvádzal špičkové výkony. Problém bol len v tom, že ich na chvoste štartového poľa nebolo vidieť… Vettel sa modlí, aby mu Haas konečne poskytol lepšie auto.

Po majstrovskej sezóne vo Formule 2 si mal Mick Schumacher zvyknúť na to, že bude obsadzovať posledné priečky a o modrých vlajkách sa mu bude aj snívať. Haas mal jasne najhoršie auto v celom štartovom poli a nakoniec ako jediný nedokázal bodovať. Najlepším výsledkom je Schumacherova dvanásta priečka z incidentmi posiateho Maďarska.

Sebastian Vettel výkony Micka Schumachera sledoval pozorne z pozície akéhosi mentora a zhodnotil, že boli veľmi kvalitné. “V prvom rade si myslím, že je ťažké niečo posudzovať, pretože ich auto bolo tak ďaleko za všetkými ostatnými. Avšak tí, ktorí ho sledovali pozorne — ja som ho sledoval — podľa mňa uvidia, že v takom biednom aute odviedol vynikajúcu robotu. Párkrát sa objavil v druhej časti kvalifikácie, v pretekoch predvádzal silné výkony, bojoval s oveľa rýchlejšími autami a držal sa monopostov, ktoré mali byť oveľa rýchlejšie. Skvelá práca!”

Pre každého pilota je prvým meradlom tímový kolega. V kvalifikáciách ho jasne prevalcoval na všetkých podujatiach tejto sezóny, v ktorých sa obaja zúčastnili sobotňajšej časti. Schumacher je jediný jazdec v padoku, ktorý tento rok zakaždým porazil druhú stranu garáže.

Vettel však Schumachera nechváli len za jeho výkony na trati, ale aj úsilie vynaložené v zákulisí. “Už od začiatku sezóny bol ich tím pozadu, pretože vôbec nevyvíjal. Mick bol však celý rok šťastný, nadšený a rád sa púšťal do práce. Každý jeden deň prichádzal do padoku medzi prvými, ak nebol úplne prvý, a odchádzal medzi poslednými.”

V tomto smere jablko nepadlo ďaleko od stromu. “Mal obrovský záujem na tom, aby potiahol tím dopredu. Odhliadnuc aj od výkonov na trati a možno pár drobných chýb, ktoré spravíte vo svojej prvej sezóne, podľa mňa odviedol skvelú prácu.”

“Naozaj si želám, aby v budúcej sezóne dostal oveľa lepšie auto a ukázal, čo dokáže,” doplnil Vettel.

Súvisiace články

Diskusia