logo F1online.sk

Hill: Mercedes našiel vo Verstappenovi seberovného súpera

Valtteri Bottas a Max Verstappen
© Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko18. 12. 2021

Max Verstappen je od čias Nica Rosberga prvým pilotom, ktorý úspešne porazil v majstrovskom súboji Lewisa Hamiltona. A práve osoba holandského pilota predstavuje konečne seberovného súpera pre Mercedes, myslí si bývalý pilot a šampión Formuly 1, Damon Hill.

V poslednom podcaste F1 Nation Hill ocenil Hamiltonov športový prístup a uviedol, že Verstappen je silnou opozíciou, na ktorú Hamilton a aj tím Mercedes čakali.

„V tejto porážke mal ohromnú, pôsobivú dôstojnosť,“ povedal Hill o Hamiltonovi. „Myslím si, že to môže byť istým spôsobom aj víťazstvo.“

„Musíte akceptovať, že toto nie je exaktná veda, náš šport a niekedy ide proti vám a môžete sa cítiť urazení,“ pokračoval bývalý britský pilot Formuly 1. „Ale každý zo seba vydal to najlepšie a on rozpoznal veľkosť Maxa, Max to uznal. Našli svojho dôstojného súpera.“

Hill dodal, že ho potešilo, keď videl napätie medzi Hamiltonom a Verstappenom utíchnuť krátko po pretekoch, čo medzi rivalmi o titul nie je samozrejmosťou.

„Zistil som, že Michael (Schumacher) ma nikdy nepovažoval za dôstojného súpera, a keď som ho porazil v mokrých podmienkach, trochu to na neho zapôsobilo,“ povedal Hill.

„Po pretekoch prišiel a zablahoželal mi. Je to skvelé, keď sa to stane. Je to ako ‚poďme si dať ďalší úder na budúci rok a nechajme to za sebou,‘“ pokračoval majster sveta z roku 1996.

„Nenechajte to bolieť, bolo by hrozné, keby to bola bolestivá nevôľa, ktorá sa občas stala aj iným pilotom. Medzi Sennom a Prostom to bolo veľmi škaredé a trvalo to dosť dlho,“ uzavrel Damon Hill.

Súvisiace články