logo F1online.sk

Mercedes oznámil svoj úmysel odvolať sa

Mercedes, ilustračné
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala12. 12. 2021

Na dnes sme síce skončili s dvoma zamietavými stanoviskami ohľadom protestov Mercedesu, no Max Verstappen si ešte stále nemôže celkom vydýchnuť. Mercedes totižto oznámil, že sa plánuje voči rozhodnutiu odvolať.

Mercedes dnes podal dva protesty. V jednom vyčítal Maxovi Verstappenovi to, že počas výjazdu bezpečnostného vozidla predbehol Lewisa Hamiltona, v tom druhom zas namietal proti rozhodnutiu riaditeľstva pretekov povoliť len piatim monopostom predbehnúť bezpečnostné vozidlo, a taktiež proti rozhodnutiu stiahnuť bezpečnostné vozidlo z trate okamžite po tom, čo sa pätica pilotov dostala pred safety car. Podľa strieborných šípov sa malo vyčkať ešte jedno celé kolo.

A práve proti tomuto druhému rozhodnutiu sa Mercedes plánuje odvolať. “Podali sme zámer odvolať sa proti dokumentu 58/rozhodnutiu komisárov zamietnuť protest,” potvrdil hovorca Mercedesu v nedeľu večer.

Poznamenajme, že Mercedes ešte samotné odvolanie nepodal. Na to mu po tomto oznámení začala plynúť 96-hodinová lehota, počas ktorej sa ešte stále môže rozhodnúť stiahnuť, alebo naopak, pripraviť si znenie protestu a ten podať v spomínanom časovom limite.

V tejto súvislosti spomeňme, že na štvrtok 16. decembra je naplánovaný galavečer FIA, na ktorom sa majú odovzdávať tohtoročné ceny a na ktorom má byť korunovaný aj nový majster Formuly 1. Momentálne nie je jasné, či sa ceremónia bude posúvať alebo sa odohrá bez zástupcov Formuly 1, ak sa Mercedes skutočne rozhodne odvolať.

Súvisiace články