logo F1online.sk

Prestal som veriť, priznal Jos Verstappen

Max Verstappen a Jos Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 12. 2021

Bolo to finále plné emócií, radosti a aj pocitu krivdy. Radovať sa však môže len jeden a napokon to boli Max Verstappen a Red Bull. V garáži tímu to všetko pozorne sledoval aj Maxov otec Jos. Ten pred novinármi po pretekoch priznal, že po prvom kole už prestal veriť v šťastný koniec.

Nakoniec sa však môže tešiť z najväčšieho kariérneho úspechu jeho syna, aspoň teda do doby, kým sa neuzavrú všetky protesty a ostatné rozhodovacie procesy.

„Samozrejme, som veľmi hrdý,“ povedal pred mikrofónmi Sky Sports Jos Verstappen. „Viem, že to bolo vďaka tomu safety caru, no stále to musíte urobiť a musíte to dokázať. Tím podľa mňa taktiež vymyslel skvelú stratégiu, keď Maxa povolali.“

„Veľa vecí urobili veľmi dobre a Max si ten titul naozaj zaslúžil,“ dodal „Jos the Boss“, ktorý tiež priznal, že v závere sezóny bolo vo vnútri tímu cítiť nervozitu.

„Myslím, že celý tím mal obavy, pretože si dobre uvedomujeme, akú rýchlosť Mercedes mal. Max však naďalej bojoval. On bude vždy bojovať, taká je jeho DNA a dnes to ukázal. Sám mi povedal: ‚V každom kole som išiel naplno, dával som do toho maximum‘. Potom dostal jednu šancu, dostal jedno kolo a chytil ju za pačesy,“ prehlásil Verstappen senior.

Toho si režisér našiel v priebehu veľkej ceny niekoľkokrát. Bolo vidno, že hrdý otec to so svojim synom veľmi prežíva, podobne tak jeho priateľka Kelly Piquetová. Po tom, čo Hamiltonovi „prešlo“ skrátenie šikany v šiestej zákrute, však Jos zúfalo opustil garáž a pred novinármi priznal, že stratil nádej.

„Počas pretekov som odišiel preč, pretože som prestal veriť. Na posledné kolo som sa však vrátil,“ priznal Verstappen.

Súvisiace články