logo F1online.sk

Podľa Marka by sa Hamilton uživil aj v Hollywoode

Helmut Marko a Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 12. 2021

Tohtoročná bitka o titul majstra sveta si vyžiadala nasadenie všetkých dostupných zbraní a prostriedkov. Nechýbali ani mediálne hry či snaha zatlačiť na samotnú FIA. V tomto smere je na tom Lewis Hamilton o čosi lepšie, keďže to nie je po prvýkrát, čo sa ocitol v tesnom súboji o titul. Podľa zástupcov Red Bullu to však chlapci z Mercedesu pri svojej „kampani“ už trochu prehnali.

Druhý tím aktuálneho poradia sa v Abú Zabí vytasil s tvrdením, že Mercedes sa svojou „mediálnou mašinériou“ pokúša vykresliť Maxa Verstappena ako „šialenca“. Takto sa vyjadril šéf tímu Christian Horner a veľmi podobný slovník zvolil i poradca Red Bullu Helmut Marko.

„Hamilton je nadaný pretekár, ale nechýba mu veľa a mohol by ísť aj do Hollywoodu,“ prehlásil Marko.

„Existujú zábery jasne poukazujúce na to, ako sa Hamilton pozrel do spätného zrkadla a vytlačil Maxa z trate,“ hovorí 78-ročný Rakúšan odkazujúc na udalosti z Džiddy. „Nedostal za to ani len varovanie. Všetky tieto ich snahy mali vykresliť Maxa ako toho zlého chlapca a nebezpečného pretekára. Spomínate si na Silverstone? To, čo sa tam stalo, bolo neuveriteľné.“

„Nemyslím si, že je fér viesť takúto kampaň proti 24-ročnému pretekárovi,“ hovorí Marko.

Podujatia v Džidde a Abú Zabí oddelil iba jeden týždeň, počas ktorého sa k titulovej bitke i kontroverziám zo Saudskej Arábie vyjadril hádam každý. V Red Bulle si preto dali veľmi záležať, aby svoju najväčšiu hviezdu čo najlepšie ochránili. Marko a spol. uvalili na tím prísne mediálne embargo.

„Tento týždeň bol viac-menej izolovaný. Teraz je tak plne sústredený,“ prehlásil.

Súvisiace články