logo F1online.sk

Binotto dementoval správy, že Ferrari sa snaží zlákať Jeana Todta

Mattia Binotto, Jean Todt a David Beckham, Stefano Domenicali
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala10. 12. 2021

Návrat Jeana Todta do Maranella hoci i na pozíciu poradcu by bola pre Scuderiu akoby zoslaním z nebies. Jean Todt sa totižto ako šéf Ferrari výrazným podielom podpísal pod majstrovské roky Michaela Schumachera a talianskeho tímu a určite by vedel pomôcť nasmerovať stajňu, ktorá občas pôsobí dosť chaotickým dojmom. Predstava je to pekná, ale podľa Mattiu Binotta zatiaľ zostáva len v ríši fantázie.

Jean Todt má pred sebou posledné dni v pozícii šéfa Medzinárodnej automobilovej federácie, a tak sa okamžite začalo špekulovať o jeho budúcnosti. V priebehu týždňa talianska tlač prišla so správou, že 75-ročný Francúz by sa mohol vrátiť do tímu, s ktorým zažil zlaté roky, a to na podobnú pozíciu, akú zastával Niki Lauda v Mercedese.

Podľa informácií denníka Corriere della Sera už dokonca prebehli prvé rokovania medzi Jeanom Todtom a prezidentom predstavenstva Johnom Elkannom. Mattia Binotto však v piatok odmietol, že by to bola pravda, hoci pripustil, že so Jeanom Todtom by pracoval veľmi rád.

“Počul som a čítal som nejaké špekulácie v tomto smere, ale môžem povedať, že zatiaľ ide len o špekulácie,” uviedol Mattia Binotto v rámci piatkovej tlačovky šéfov tímov v Abú Zabí. Zaujímavé je určite použitie slovíčka “zatiaľ”. “Ja osobne som so Jeanom Todtom pracoval, bol mojím šéfom a veľa som sa od neho naučil.”

“Bolo mi cťou s ním pracovať a nech už bude budúcnosť vyzerať akokoľvek, stále by mi bolo cťou pracovať spolu s ním, pretože verím tomu, že ako tím sa toho ešte stále musíme veľa naučiť,” zamyslel sa šéf Ferrari, ktorý v tíme začínal v roku 1995 na pozícii motorového inžiniera. Vtedy už Jean Todt viedol Scuderiu v ústrety lepším zajtrajškom.

Na otázku, či Ferrari už rokovalo s Todtom o jeho možnom návrate do tímu, Binotto odpovedal kategorickým “nie”. Do budúcna však nič nemožno vylúčiť…