logo F1online.sk

Horner pochválil Albona: V druhej polovici pretekov jazdil skvelo

Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 7. 2020

Pretekové tempo pilota Red Bullu Alexandra Albona niektorých ľudí znepokojilo. Britsko-thajský pretekár nabral v nedeľu na tímového kolegu Maxa Verstappena priam priepastnú stratu. Zdá sa však, že šéfovia tímu zostávajú pokojní.

Holanďan prišiel do cieľa s náskokom takmer jedenástich sekúnd pred tímovým kolegom, a to si ešte stihol „odskočiť“ druhýkrát do boxov, aby sa pokúsil zaútočiť na najrýchlejšie kolo pretekov. Albon sa naproti tomu do diania na čele nijak výrazne nezapojil, no v závere musel odrážať ataky zo sedemnásteho miesta štartujúceho Sergia Péreza. To rodákovi z Londýna veľmi nepomohlo, ak chce umlčať špekulácie o možnom príchode Sebastiana Vettela.

„Alexove preteky sa dajú rozdeliť na také dve polovice,“ povedal boss Red Bullu Christian Horner. „V tej prvej s autom dosť zápasil a nebol taký rýchly, no v tej druhej jazdil skvelo a jeho tempo bolo dobré.“

„Musíme sa na to spolu s ním pozrieť a pochopiť to, snáď sa nám podarí pomôcť mu, aby sa zlepšil aj pri práci s plným autom. V súboji s Pérezom, ktorý bol v tom čase najrýchlejší na trati, odviedol veľmi dobrú prácu. V tom istom čase bol dokonca o tri alebo štyri desatiny rýchlejší, než Bottas, ktorý mal čerstvejšie pneumatiky,“ povedal Horner.

Podľa šéfinziniera Red Bullu Paula Monaghana môžu Albonove komplikácie súvisieť s tým, ako sa v priebehu stintu vyvíja vyváženie monopostu. „Prezuli sme pneumatiky a on nám povedal, že balans auta je veľmi, veľmi dobrý. Zdá sa, že z tohto pohľadu je tento prepad väčší uňho, než u Maxa.“

„Vypočuli sme si jeho spätnú väzbu, ktorá bola naozaj dobrá. Spôsob, akým si dokáže zapamätať jednotlivé zákruty a kolá je skutočne pôsobivý. Nie sme si však úplne istí, prečo má tieto problémy,“ povedal Monaghan.

Súvisiace články