logo F1online.sk

Ricciardo bol sklamaný, doplatil na poškodenie podlahy

Daniel Ricciardo
© Twitter/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl5. 12. 2021

Daniel Ricciardo opäť vypadol v Q2, tentoraz však nie len vlastným pričinením. Aj preto po kvalifikácii ťažko hľadal slová a priam z neho sršalo sklamanie.

Kým v tréningoch sa McLaren len hľadal, v kvalifikácii vyzerali „papájoví“ od úvodu lepšie. „Urobili sme odvážne zmeny pri nastavení. V aute som sa cítil komfortne, čo sa ukázalo už v Q1, kde som obsadil tretie miesto,“ povedal Daniel Ricciardo, ktorého sľubne rozbehnutá kvalifikácia skončila v Q2.

V čase, keď potreboval zajazdiť rozhodujúci čas, utrpel poškodenie podlahy. Skúsil otvoriť ešte jedno rýchle kolo, avšak poškodený monopost mu už neumožňoval zrýchliť. Skončil jedenásty so stratou 50 tisícin na desiatu priečku.

„V poslednom kole som si na obrubníku poškodil podlahu. Časť z nej potom viala na rovinkách, kde som stratil desatiny. Prišiel som tam o množstvo času na kolo,“ povzdychol si Austrálčan, ktorý mal opäť aj kus smoly. „Cez tento obrubník som prechádzal počas celého víkendu, takže neviem. Beriem na seba podiel zodpovednosti, možno som sa o tú poslednú desatinu snažil až príliš. Bola to však malá vec, ktorá nás stála tak veľa. Nemôžem si pomôcť, ale cítim, že som mal dnes aj smolu. Je to frustrujúce.“

Daniel Ricciardo nezískal body od októbrových pretekov v USA. Dnes odštartuje z jedenástej priečky s voľným výberom pneumatík, avšak pred ním bude mäť mäkkú zmes obutú len jeho tímový kolega Lando Norris. Celá top 10 inak odštartuje na strednej zmesi.

„Naozaj ma to hnevá, pretože si myslím, že v Q3 by som bol veľmi konkurencieschopný. Je to veľká škoda,“ povzdychol si Ricciardo.

Ani vedenie tímu nebolo spokojné s kvalifikačným výsledkom. „S rýchlym autom, ktoré sme mali, sme nedokázali maximalizovať náš kvalifikačný výsledok. Daniel doplatil v Q2 na ťažké poškodenie podlahy. Lando mal v Q2 smolu na žlté vlajky, kvôli čomu musel prezuť na mäkké pneumatiky. V pretekoch by sme mali mať konkurencieschopné auto, takže chceme získať nejaké pozície k dobru,“ skonštatoval šéf tímu Andreas Seidl.

Súvisiace články