logo F1online.sk

Bariéry akoby si ani nevšimol. Verstappen v piatok ohúril Martina Brundla

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala4. 12. 2021

Piloti sa v piatok prvýkrát prehnali okruhom v saudskoarabskej Džidde. Pre všetkých bolo 27 zákrut medzi bariérami úplne nových, a tak nie je žiadnym prekvapením, že viacerí jazdci na začiatku uberali plyn. Nie však Max Verstappen, ktorý hneď v úvode takmer oblizoval bariéry, čím ohúril Martina Brundla.

Max Verstappen v piatok síce neskončil na úplnom čele ani jedného z dvojice tréningov, avšak bolo na ňom vidieť, že ho jazdiť po uličkách v Džidde baví. Christian Horner vyhlásil, že toto je pre Holanďana ideálny typ okruhu, ktorý mu aj štýlom dokonale sedí. A hoci napokon ho Lewis Hamilton dokázal predbehnúť, šéf Red Bullu mal dobrú náladu. Dve desatiny sa vraj na takomto okruhu dajú nájsť práve vyšperkovanou jazdou.

Podľa Martina Brundla Max Verstappen v piatok ukázal, aké má plány. “Ku koncu mal Max menšie problémy na mäkkej zmesi, ale myslím si, že dosť jasne nám odkázal: Na tieto dva víkendy som prišiel s tým, že sa idem stať majstrom sveta.”

“Rozbehol sa ako strela. Vyslovene tu lietal a bol maximálne odhodlaný, v niektorých zákrutách nám už nenechal veľa priestoru na to, aby sme si predstavovali, aké to v nich bude,” vychvaľuje pilota Red Bullu. “Avšak keď nastal čas konečného zúčtovania, Lewis mal navrch.”

Aj majster sveta z roku 1996 Damon Hill bol “šokovaný” z Verstappenovho prístupu a koľko rýchlosti dokázal nájsť už v takej skorej fáze víkendu. V prvom tréningu mu na Hamiltona chýbalo len 0,056 sekundy.

Damon Hill však viac verí Hamiltonovi. “Bavíme sa tu o chlapíkovi, ktorý musel čeliť prakticky všetkému a nakoniec väčšinu prekážok prekonal. Nemám obavy z toho, že nebol taký agresívny ako Max.”

“Max šiel okamžite naplno, plný útok, využíval celú šírku trate. Tento prístup má však problém v tom, že keď si ho zvolíte a niekto je zrazu ešte o čosi rýchlejší, nemáte čo spraviť. Už vám nič nezostalo,” vysvetlil.

Súvisiace články