logo F1online.skF1online.sk

Max vyspel, no stále je agresívny, hovorí Ricciardo

Lewis Hamilton a Max Verstappen
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 11. 2021

Daniel Ricciardo strávil s Maxom Verstappenom v Red Bulle tri sezóny. O prístupe holandského pretekára, ktorý je v súbojoch veľmi tvrdý, teda vie svoje. Obaja kolidovali na Veľkej cene Azerbajdžanu v roku 2018 a Ricciardo neskôr priznal, že ho reakcia Red Bullu na tento incident nemilo prekvapila. Max je naďalej veľmi tvrdým jazdcom a podľa Austrálčana treba k súbojom s ním aj tak pristupovať.

Veľa sa hovorilo o tom, že Holanďan v posledných rokoch vyspel a už nemá na svedomí toľko incidentov ako kedysi. Daniel s týmto do veľkej miery súhlasí, avšak dodáva, že Verstappenov agresívny prístup sa nezmenil.

„Neviem povedať, či ako jeho niekdajší tímový kolega mám viac vedomostí než ostatní, ktorí to sledujú zvonku, pretože či už ste jeho kolega alebo nie, tak všetci vieme, aký je Maxov jazdecký kaliber,“ hovorí Ricciardo, ktorého cituje Motorsport.com.

„Myslím, že jeho prístup bol vždy agresívny, ale určite časom vyspel a počet incidentov poklesol. Podľa mňa teda tú svoju agresivitu trochu učesal, no stále ju má,“ povedal austrálsky pretekár.

„Neviem posúdiť, či je to dobré alebo zlé. Avšak bojovať o víťazstvá alebo tituly so sebou prináša aj úsilie urobiť všetko preto, aby ste sa udržali vpredu, čo ich už oboch už vyradilo z pretekov.“

„Ako som povedal, Max podľa mňa od svojho prvého roku vyzrel, no jeho prístup sa nezmenil, čo som svojim spôsobom vždy rešpektoval. Keď s ním idete do súboja, tak viete, že to bude tvrdé,“ dodal Ricciardo.

Naposledy vyvolal veľké otázniky jeho manéver na Veľkej cene Brazílie, po ktorom on i Lewis Hamilton skončili mimo trať. Komisári sa rozhodli netrestať, s čím mnohí neboli spokojní.

„Bolo to príliš tvrdé? Nuž, ktovie… nechcem sa do toho miešať. Obaja skončili mimo trate, takže by sa dalo povedať, že to bolo až príliš tvrdé, pretože ani jeden z nich sa do tej zákruty nevošiel. Myslím teda, že ten jeho prístup zostal nezmenený,“ dodal Ricciardo.

Súvisiace články

Diskusia