logo F1online.skF1online.sk

Sebastian odpovedal na všetky moje otázky, povedal Mick Schumacher

Mick Schumacher, Kimi Räikkönen a Sebastian Vettel
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 11. 2021

Sebastian Vettel a Mick Schumacher boli v tomto roku videní mnohokrát bok po boku. Už pred sezónou sa dalo tušiť, že títo dvaja k sebe majú blízko a priebeh roka to len podčiarkol. Mladý Mick bohužiaľ nemôže počítať s pomocou svojho otca, no pod svoje krídla si ho vzal Sebastian, ktorý mu poskytol množstvo cenných rád.

Nemeckého mladíka nečakal v tomto roku v tíme Haas žiadny „piknik“. Jeho monopost nebol vôbec konkurencieschopný a ani ľahko ovládateľný. Navyše, Mick prišiel do úplne nového prostredia, s ktorým sa potreboval zžiť. Pomoc skúsenejšieho teda bola užitočná.

„Najmä zo začiatku som mal množstvo otázok a on mi odpovedal úplne na všetky,“ povedal pre F1 Insider Mick Schumacher. „Som mu za to veľmi vďačný. Sebastian veľmi dobre pozná môjho otca a bol môj prvý kontakt vo Formule 1.“

„Má strašne veľa skúseností a prešiel si všetkými týmito situáciami predtým. Taktiež v súkromí je to veľmi milý človek a dobrý kamarát.“

„Povedzme to takto, dúfam, že vďaka jeho radám ušetrím nejakú tú chybu,“ dodal Mick.

Nemenej rád potreboval aj jeho kolega Nikita Mazepin, ktorý takéhoto kamaráta na rošte nemá. Nemecko-ruská jazdecká dvojica v Haase sa v tomto roku stretla v niekoľkých bitkách, jazdeckých i politických. Napriek niektorým výmenám to však v garáži vraj nie je nijak drsné.

„Interne to v skutočnosti bol menej tvrdý boj,“ prehlásil Schumacher. „Pre mňa však bolo celkom nové, že sa niektoré témy otvorene diskutovali pred médiami. Koniec koncov som sa tým však nezaoberal, ale pokračoval vo svojej práci.“

Jeho tím Haas investoval do tejto sezóny nevyhnutné minimum. Stajňa sa udržala nad vodou a priľnula bližšie k Ferrari, čo Mickovi tiež pomohlo získať sedačku vo Formule 1.

„Sme prakticky B-tím Ferrari, v ktorom môžu jazdi juniori Ferrari ako som ja. V Maranelle máme príležitosť pracovať v ich veternom tuneli, čo je výhoda,“ povedal Schumacher.

„Sústredím sa na budúci rok, chcem si počínať čo najlepšie v Haase, ukázať svoj talent, ochotu pracovať a nadobudnúť všetko, čo sa od špičkového pilota Formuly 1 vyžaduje.“

A akú spätnú väzbu dostáva od samotného Ferrari? „Pokiaľ viem, tak všetci boli spokojní s tým, čo som doteraz predviedol. Viem však tiež, že v budúcom roku musím urobiť ďalší krok,“ odpovedal Schumacher junior.

Súvisiace články

Diskusia