logo F1online.sk

Ricciardo má pocit, že ho Stroll predbehol neoprávnene

Daniel Ricciardo
© Renault
Milan Kubala
Milan Kubala12. 7. 2020

Záver Veľkej ceny Štajerska priniesol zaujímavé divadlo. V trojsúboji si to rozdali Lance Stroll, Daniel Ricciardo a Lando Norris. Porazeným sa stal práve pretekár z Austrálie, ktorý má pocit, že mu bolo ukrivdené. Za Strollov manéver vraj mali padať tresty.

Daniel Ricciardo si v závere pretekov držal šiestu priečku. Zvádzal súboj s Lancom Strollom, kým zozadu sa rýchlosťou blesku približoval Lando Norris. Kanaďan to na Ricciarda skúsil v tretej zákrute, no svojho súpera a koniec-koncov aj seba vytlačil mimo trať. Norris nepotreboval dve pozvánky a okamžite začal útočiť na pomalšiu dvojicu.

Daniel Ricciardo napokon s oboma prehral. Incident, ktorý spustil jeho prepad, komisári nepotrestali. “V prvom rade, on ma v skutočnosti ani nepredbehol, oboch nás vytlačil z trate,” okomentoval situáciu za treťou zákrutou pilot Renaultu.

Vzápätí pokračoval: “Vždy som voči sebe kritický a teraz som mu mal zavrieť dvere, ale vôbec som si nemyslel, že sa pokúsi o ten manéver. Podľa mňa to bolo zúfalé. Lando sa blížil, nuž si myslím, že on mal pocit, že musí niečo spraviť, lebo inak by ho Lando zožral. Ja som šiel k apexu a tam sme sa zrazili. Je to frustrujúci koniec, pretože sme nakoniec prišli o pozíciu aj v Landov prospech.”

“Myslím si, že túto Strollovu pozíciu získame späť, ale aj tak je to škoda, že sa tie preteky skončili takto,” doplnil Ricciardo, ktorého tím už podal oficiálny protest proti obom autám Racing Pointu. Nie však za tento incident, ale za skopírovanie minuloročného Mercedesu.

Zato Lance Stroll bol s verdiktom komisárov veľmi spokojný. “Ricciarda som dobiehal, celý druhý stint som sa snažil o dobrý výjazd, ale v prvej zákrute a na výjazde z prvej zákruty bol veľmi silný.”

“Preto bolo ťažké ho predbehnúť. Nakoniec som zbadal šancu, bola veľmi malá, ale chopil som sa jej. Bolo z toho veľmi hektické posledné kolo, ale aj veľmi vzrušujúce,” dodal kanadský pretekár.

Súvisiace články