logo F1online.sk

Sklamaný Binotto naznačil, že vylepšenia nefungujú

Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 7. 2020

Pre Ferrari to je druhý mimoriadne ťažký víkend. Tím horúčkovito pracoval, aby na Veľkú cenu Štajerska priviezol vylepšený balík, no ten sa nestal žiadnym zázračným elixírom na utrápenú výkonnosť tohtoročnej SF1000. Práve naopak. Šéf tímu Mattia Binotto nijako neskrýval, že sa jeho tím v poli výrazne prepadol.

Minulotýždňový kvalifikačný výsledok Ferrari zopakovalo takmer ako cez kopirák s tým rozdielom, že tentoraz bol Sebastian Vettel tým, ktorý o vlások postúpil do Q3. Ferrari sa akoby lusknutím prsta zmenilo z najväčšieho vyzývateľa Mercedesu na „fackovacieho panáka“, ktorý sa trasie o postup do Q3. Pred realitou si už nezakrýva oči ani šéf stajne Mattia Binotto.

„Je to naozaj sklamanie. Musíme akceptovať fakt, že stopky nikdy neklamú,“ povedal boss Scuderie. „V dvoch kvalifikáciách – hoci v rôznych podmienkach – sme neboli konkurencieschopní, a to nielen v porovnaní s tými, ktorí boli naši najbližšími súpermi v posledných rokoch, ale aj v porovnaní s niektorými ďalšími, ktorí ešte donedávna boli jasne za nami.“

„Tvrdo sme pracovali, aby sme vylepšenia priniesli skôr, než sme plánovali. Tie však na trati neukázali žiadne zisky. Musíme zistiť, prečo sa to stalo a napraviť to. Súčasný stav nie je hodný tímu menom Ferrari. Nemôžeme panikáriť, ale ani ignorovať fakty,“ uzavrel Binotto.