logo F1online.skF1online.sk

Vettel dúfa, že Verstappen v boji o titul nedoplatí na to isté

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala22. 10. 2021

Potom, čo Formulu 1 opustil Nico Rosberg, sa najväčším rivalom Lewisa Hamiltona stal Sebastian Vettel. A hoci mal Nemec dobre rozbehnuté sezóny 2017 aj 2018, nakoniec to nedotiahol do víťazného konca, keď druhú polovicu sezóny Mercedes vždy jasne ovládol. Vettel dnes dúfa, že sa Max Verstappen neocitne v podobnej situácii.

Pred nami je totižto šesť veľkých cien, v ktorých by Mercedes mohol mať navrch. Minimálne na to poukazuje výkonnostný trend z posledných pretekov. Tím z Brackley bol rýchlejší v Soči aj v Turecku, kde Red Bull po stránke nastavení tápal.

Sebastian Vettel preto drží palce Maxovi Verstappenovi a Red Bullu, aby nedoplatil na nedostatočný výkon monopostu. “Dúfam, že Max bude mať na konci lepšie auto, alebo sa dostane do lepšej pozície, pretože v súbojoch, ktoré som zviedol s Lewisom, žiaľ, sme neboli takí konkurencieschopní, aby sme mu to na konci dokázali sťažiť,” zaspomínal si na dve neúspešné sezóny.

Môžeme argumentovať, že kým v roku 2017 Ferrari ešte nemalo na to, aby vyzvalo Lewisa Hamiltona, o rok neskôr už malo oveľa lepšie karty. Avšak po Vettelovom vypadnutí na domácej pôde sa všetko začalo rúcať. Podľa Vettela však nakoniec rozhodlo lepšie vývojové tempo súpera. “Myslím si, že nakoniec to bolo dosť jasné a vyhrať ten šampionát bolo preňho aj dosť ľahké.”

O čosi napínavejší súboj by preto privítal, najmä ak bude férový. “Myslím si, že rivalita je dobrá pre každý šport. Som obrovským fanúšikom rivalov, ktorí majú medzi sebou rešpekt. A myslím si, že doteraz sme videli veľmi čistý súboj,” okomentoval doterajší priebeh šampionátu, v ktorom sme videli aj dve kolízie.

Súvisiace články

Diskusia