logo F1online.sk

Sainz podpisoval zmluvu s Ferrari v pyžame, talianski fanúšikovia sú pri ňom nervózni

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Ladislav Király
Ladislav Király20. 10. 2021

Carlosovi Sainzovi sa splnil veľký sen a stal sa pretekárom Ferrari. Rokovania prebiehali pomerne zaujímavo a sám priznal, že zmluvu s novým zamestnávateľom podpisoval v pyžame. Rozhodla o tom doba, ktorú sme aktuálne prežívali.

„Bol to tak trochu vtipný príbeh, ktorému predchádzalo obdobie dlhých negociácií,“ povedal Sainz v rozhovore pre Motorsport.com. „Udialo sa to počas covidového obdobia, takže rozhovory prebiehali prostredníctvom Zoomu a prostredníctvom telefonátov. Všetko to preto bolo o niečo náročnejšie.“

„Museli sme sa však prispôsobiť situácii a zmluvu som podpísal pri tomto stole, pri ktorom vám tu v Madride teraz poskytujem rozhovor. Je to taká naša malá domáca kancelária…“

„Celý lockdown sme strávili spolu s rodinou a potom som jedného dňa vstal okolo ôsmej. Ešte v pyžame som sa presunul do tejto miestnosti a videl som, že môj otec je tam pripravený s perom. Povedal mi: ‚Tu to máš podpísať: je to zmluva s Ferrari. Keď to podpíšeš, je to vybavené‘. Takže som to podpísal o ôsmej ráno. Hneď potom, ako som vstal!“ usmial sa Španiel.

Syn dvojnásobného šampióna v rely začal svoje pôsobenie v novom tíme vo veľkom štýle a po šestnástich veľkých cenách je v šampionáte pred uznávaným kolegom Charlesom Leclercom. Všetko si to mimoriadne užíva a chutí mu aj podpora fanúšikov.

„Je pravda, že fanúšikovia sú v Taliansku maximálne vášniví. Majú však aj množstvo rešpektu, a to takého, aký som ani neočakával. Už keď sa vás môžu dotknúť, prípadne vám môžu potriasť rukou, tak je to pre nich niečo absolútne výnimočné. Rešpektujú vás, dávajú vás na akýsi piedestál a je to pomerne silné.“

„Keď sa k ním priblížite, začnú byť absolútne nervózni a ako pretekár som podobný pocit ešte nikdy nezažil. Keď som blízko pri nich, sú doslova nervózni. Potľapkám ich po pleci a poviem: ‚Ale no tak, mám 27 rokov a som taký ako vy. Uvoľnite sa a urobte si fotky‘. Ale často im vezmem telefón a urobím ich sám,“ skonštatoval Sainz.

Bývalého pretekára McLarenu zaujalo aj to, ako k situácii pristupujú talianske médiá. Tie dokážu rýchlo spraviť z komára somára. „Je fakt zaujímavé, ako aj z malých vecičiek môžu rýchlo vzniknúť obrovské veci. A to len preto, že ste vo Ferrari, prípadne ste súčasťou Ferrari. V Taliansku sa to deje často a ja sa s tým ešte len učím zaobchádzať.

„Učím sa aj to, ako niektoré veci správne hovoriť. Uvedomujem si, že ak poviem nejaké veci iným spôsobom, odrazu z nich môžu byť obrovské titulky. Ako jazdec som v procese učenia sa. Snažím sa naučiť tieto veci zvládať, pričom vôbec to nie je jednoduché,“ dodal Carlos Sainz.

Súvisiace články