logo F1online.sk

Ricciardo avizuje, že mäkká zmes nemusí byť výrazne rýchlejšia

Daniel Ricciardo, McLaren zozadu, iskry
© McLaren Media Centre
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl9. 10. 2021

Daniel Ricciardo síce v piatkových tréningoch neprenikol do TOP10, svojich fanúšikov však okamžite upokojil. Rýchlosť podľa svojich slov má, len vinou viacerých faktorov vrátane premávky nedal svoje ostré kolá dokopy.

Ricciardo v piatok odjazdil celkom 49 kôl, v FP1 obsadil dvanáste miesto, v FP2 bol štrnásty. Na svojho tímového kolegu Landa Norrisa stratil v druhom tréningu polovicu sekundy.

„Na mieste svojich fanúšikov by som sa neobával. Jednoducho som nedal kolá dokopy. Inak sa cítim pomerne v pohode. Viem, kde sa nachádzame. Myslím si, že sme tam, alebo takmer tam, kde by sme chceli. Večer ešte vyladíme niekoľko vecí,“ povedal Daniel Ricciardo s úsmevom na tvári. Ricciardo v FP1 odjazdil najrýchlejšie kolo na strednej zmesi, v FP2 dokonca na tvrdej.

Skúsený Austrálčan patrí k pilotom, ktorí si okruh v Istanbule vyskúšali nielen pred rokom. Jazdil tu aj v roku 2011 v piatok za vtedajšie Toro Rosso (dnes AlphaTauri). Aj on si pochvaľoval zmeny povrchu trate oproti minulému roku.

„Z jazdeckého pohľadu som si dnes užil veľa zábavy. Trať je skvelá, úplne iná než pred rokom, rozdiel v gripe je priam šialený. Moje časy neodzrkadľujú pocit, ktorý som dnes mal,“ pokračoval tohtoročný víťaz z Monzy, ktorý bol prekvapený z množstva gripu oproti minulému roku. Naznačil, že rozdiely medzi jednotlivými pneumatikami sú v Istanbule na rozdiel od iných tratí malé.

 „Očakávali sme to, no stále sme prekvapení, koľko gripu pribudlo. Aj pneumatiky sú o stupeň mäkšie. Medzi tromi zmesami neboli výrazné rozdiely, čo je tiež prekvapujúce. Mäkká zmes je zvyčajne o míle rýchlejšia, ale tu to tak nevyzerá. Uvidíme, čo to bude znamenať pre sobotu, my sa na to poctivo pripravíme,“ vyhlásil.

Predpoveď na sobotu hovorí o možnosti dažďa. „Podľa predpovede môže byť tretí tréning mokrý, a v kvalifikácii by mohlo byť sucho. Neviem, uvidíme, nechcem sa hrať na meteorológa. Mali by sme byť pripravení na akékoľvek podmienky. V poslednej dobe sme boli na mokrej trati konkurencieschopní, takže sa toho neobávam. A ak zostane sucho, určite na tom budem lepšie než dnes na štrnástom mieste,“ uzavrel Daniel Ricciardo.

Súvisiace články