logo F1online.sk

McLaren prichádza do Turecka silnejší než kedykoľvek predtým, odkázal Norris

Lando Norris
© McLaren Media Centre
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl7. 10. 2021

Ak sa niekto teší na preteky v Turecku, tak je to určite Lando Norris. Konečne sa totiž zbaví otázok a spomienok na to, ako v Soči prišiel o víťazstvo. Aktuálne štvrtý muž Pohára jazdcov prišiel do Istanbulu s úsmevom na tvári a optimistickým nastavením.

Dva týždne medzi Ruskom a Tureckom využil pilot McLarenu produktívne. „Strávil som veľa času s tímom, no nechal som si čas aj pre seba. Aj sám som analyzoval veci, aby sa to v budúcnosti neopakovalo. Myslím si, že sme teraz v lepšej pozícii aj smerom do budúcna,“ povedal Lando Norris, ktorý si myslí, že McLaren je teraz ešte silnejší.

„Stále sa učíme. Môže nastať veľa rôznych scenárov, a niektoré momenty si jednoducho musíte prežiť. Spoločne sa zlepšujeme, tím aj ja, veď naše rozhodnutia zo Soči boli spoločné. Do Turecka však aj vďaka tomu prichádzame silnejší a pripravenejší než kedykoľvek predtým, čo je vždy pozitívne,“ vyhlásil 21-ročný rodák z Bristolu.

Posledné podujatia boli pre Landa Norrisa ako na hojdačke. V Belgicku mohol útočiť na pole position, no nakoniec svoje auto rozbil na začiatku Q3 na mokrej trati. Následne sa v Holandsku s celým tímom vytrápil, a v Taliansku prispel k zisku double, keď však mohol mať ambície aj na víťazstvo, no pre dobro tímu neútočil na Daniela Ricciarda. A potom je tu dobre známy príbeh zo Soči.

Pre stále len 21-ročného pilota nemalé sústo aj po mentálnej stránke. „Je ťažké povedať, ako by som sa pred dvomi rokmi vyrovnal s poslednými pretekmi. Zrejme by som tam videl dve veľmi dobré veci, najmä preto, že v tom období kariéry som sa oveľa viac pozeral na pozitíva než negatíva,“ rozhovoril sa Norris.

Na druhej strane, sám Lando priznal, že je teraz na oveľa lepšej výkonnostnej úrovni než pred dvomi rokmi, keď bol nováčikom, a aj na posledné preteky sa pozerá inak. „Potom sa začnete pozerať na veci z inej strany, vidíte aj negatíva. Nezasiahne ma to však tak, ako by ma to zasiahlo pred dvomi rokmi. Či už sa bavíme o dobrých, alebo o zlých veciach. Je to v podstate dobré, a som na tom aj mentálne oveľa lepšie. Cením si aj neustálu pomoc zo strany tímu, McLaren je ako rodina,“ uzavrel.