logo F1online.sk

Schumacher: Nepotrebujeme skúseného rezervného pilota

Mick Schumacher
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 10. 2021

Tím Haas vstúpil do tejto sezóny s dvoma nováčikmi. Napriek tomu, že sa o tom uvažovalo, stajňa napokon nenajala skúseného rezervného a testovacieho pilota. Dôvodom bola aj skutočnosť, že v Banbury nechceli, aby mladíkov „okrádal“ o drahocenný a veľmi obmedzený čas v kokpite. Otázka angažovania skúseného „rezervistu“ je podľa Günthera Steinera stále na stole, no Mick Schumacher si nemyslí, že Haas ho potrebuje.

Tirolčan na Veľkej cene Ruska naznačil, že jeho tím by mohol ťažiť zo spätnej väzby od skúsenejšieho pretekára. Otázkou je, či na to už nie je trochu neskoro. Budúcoročné autá budú úplne nové a Schumacher s Mazepinom budú môcť ťažiť zo skúseností, ktoré nadobudli v tomto roku. Aj nemecký mladík spochybňuje prospešnosť takéhoto kroku.

„Ak mám byť úprimný, myslím si, že dokážeme z auta dostať maximum,“ odpovedal Schumacher na otázku, či by vklad skúsenejšieho pilota bol pre tím prínosný.

„Nemyslím si teda, že niečo také potrebujeme, najmä ak uvážime, že rezervný pilot sa do kokpitu príliš nedostane. Samozrejme, nedá sa s určitosťou povedať, aké by to bolo. Myslím si však, že odvádzame to najlepšie a niektoré kvalifikácie ukázali, že z auta dokážeme dostať maximum,“ dodal Schumacher.

Trochu opačný názor má jeho tímový kolega Nikita Mazepin, ktorý je tejto myšlienke otvorený viac. Jedným dychom však dodáva, že o tom musí rozhodnúť vedenie tímu.

„Nikto v tíme sa ma na to nepýtal. Piloti by o tom však ani nemali rozhodovať,“ hovorí moskovský rodák. „Ak by sa ma na to opýtali, povedal by som, že je to dobrá pomoc vzhľadom na našu súčasnú pozíciu. Bol by som teda otvorený akémukoľvek riešeniu.“

Súvisiace články