logo F1online.sk

Vettel o svojich iniciatívach: Treba to aj reálne robiť, nielen o tom hovoriť

Sebastian Vettel
© Twitter/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 10. 2021

Sebastian Vettel v tomto roku zintenzívnil svoje aktivity v oblasti životného prostredia. Ako sám hovorí, nesnaží sa na to ľudí „len“ upozorniť a hovoriť o tom. Naopak, aby mali jeho myšlienky aj nejaký zmysel, musí ich aj sám uskutočniť.

Pilot Aston Martinu po svojom odchode z Ferrari zintenzívnil svoje aktivity na poli životného prostredia. V Rakúsku staval spolu s deťmi včelí hotel, v Silverstone sa sám ujal upratovania tribún po nedisciplinovaných fanúšikoch, osobne tiež navštívil revolučné zariadenia na zachytávanie oxidu uhličitého na Islande.

Vettel v Rusku pred novinármi uviedol, že hlavným cieľom jeho aktivít je ich kredibilita. Je preňho dôležité byť osobne zapojený do rozličných iniciatív, čo môže pomôcť šíriť jeho posolstvo v otázkach životného prostredia.  

„Nerobím to len preto, aby som na to ľudí upozornil. Chcem, aby všetko čo robím, dávalo zmysel. Nech to skutočne pomôže,“ povedal Sebastian Vettel. „Mal by som hovoriť o iniciatívach zameraných na život včiel. Vytvorili sme teda miesto, kde môžu žiť a kam sa môžu vracať. Taký bude vždy hlavný záujem.“

„Je skvelé, ak sa o to ľudia zaujímajú a inšpiruje ich to k niečomu podobnému, ak o tom vďaka tomu začnú premýšľať alebo prehodnotia svoje správanie.“

„Hlavnou prioritou však je, aby to bolo vierohodné a dávalo to zmysel. Je skvelé hovoriť, čo by sme mali robiť a rozprávať sa o tom, ale podľa mňa to tiež treba aj reálne spraviť. Inak by to nebolo skutočné,“ dodal Vettel.

Súvisiace články