logo F1online.sk

Sainz: Keď bude Ferrari nabudúce viesť, nesmie sa nechať tak ľahko predbehnúť

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 9. 2021

Pre Carlosa Sainza bola Veľká cena Ruska takou horskou dráhou. Trinásť kôl viedol a preteky si rozbehol veľmi dobre. Po strate vedenia a následnej zastávke v boxoch sa z diania vytratil. Neskôr sa opäť vrátil do boja o pódium, aby napokon v záverečnom daždi urobil správne rozhodnutie a zastavil pre intermediálky. Výsledné tretie miesto je určite skvelé.

Po Monaku a Maďarsku je to pre Carlosa tretie pódium v sezóne a piate v kariére. Momentálne je so ziskom 112,5 bodu v celkovom hodnotení pred tímovým kolegom Charlesom Leclercom, ktorý ich má 104 a jedno pódium.

„Prvých sedem alebo osem kôl som pohodlne viedol, no musel som čeliť veľkej degradácii. Prišiel som o vedenie v prospech Landa, prezul medzi prvými a zaradil sa do vláčika za Valtterim. V jednom momente som si hovoril, že pódium z toho nebude,“ povedal po pretekoch Sainz.

„Som teda rád, ale ako tím a ako Ferrari musíme naďalej analyzovať a hľadať, čo môžeme zlepšiť s pneumatikami, s palivom, s maximálkou a uistiť sa, že keď bude Ferrari nabudúce viesť preteky, nenechá sa predbehnúť tak ľahko ako dnes.“

„Vo všeobecnosti to však boli veľmi dobré preteky. Štart sa podaril, útok na Landa zvonku sa tiež podaril. Na hardoch sa nám darilo v premávke manažovať preteky a potom sme na to mohli tlačiť. Dážď síce všetko skomplikoval, ale napokon sa to podarilo,“ povedal španielsky pretekár.

„Urobili sme správne rozhodnutie v správnom čase. Na hardoch bolo veľmi náročné udržať auto na trati, kým jazdci na mediumkách mali lepšiu priľnavosť. V chladných a daždivých podmienkach na tom na mäkšej zmesi boli lepšie, kým ja som sa kĺzal a dvakrát alebo trikrát skoro stratil kontrolu nad autom. Rozhodnutie prezuť na intermediálky bolo urobené správne a v správnom čase,“ dodal Sainz.