logo F1online.sk

Lekári dali Ricciardovi zelenú, on si nehodu nevie vysvetliť (+VIDEO)

Daniel Ricciardo
© FOM
Milan Kubala
Milan Kubala10. 7. 2020

Daniel Ricciardo má za sebou nepríjemne vyzerajúcu nehodu. V druhom tréningu stratil v nájazde do deviatej zákruty kontrolu nad svojím autom, ktoré zastavila až bariéra. Austrálčan by mal byť v poriadku, hoci krátko po nehode viditeľne kríval. Príčiny samotného výletu mimo trať si vysvetliť nevedel.

V deviatej zákrute mu ušla zadná časť monopostu a nehoda bola na svete. Po náraze sa otrasený Ricciardo okamžite ozval vo vysielačke, ale chvíľu trvalo, kým sa z auta dostal. Zamieril si to k lekárskemu vozidlu a do lekárskeho centra, kde po prehliadke dostal zelenú.

“To prvé ostré kolo bolo celkom dobré — až do deviatej zákruty,” vyspovedal Daniela Ricciarda Autosport. “Bola to chyba. Všetko sa udialo veľmi rýchlo, nie som si istý tým, čo sa vlastne pokazilo.”

“Zatočil som a okamžite som stratil kontrolu nad autom. Viem, že takéto veci sa v aute F1 môžu stať, nie je to nič nezvyčajné. Som OK, len mi je trochu ľúto chlapcov,” pokračoval pilot Renaultu, ktorého tím teraz čaká rušná noc. Ľavú časť monopostu R.S.20 bude treba poskladať úplne nanovo.

V každom prípade najdôležitejšie je, aby bol Ricciardo v poriadku. Okrem pár odrenín sa mu nič vážne nestalo. “Koleno som si narazil o stĺpik riadenia. Som trochu poudieraný. Skontrolovali ma a sú to naozaj len odreniny. Všetko je fajn, ale auto je dosť zničené. Mám z toho zlý pocit, samozrejme, že nie kvôli môjmu kolenu, ale kvôli chlapcom.”

“Ako som zatočil, chytil ma trochu zadný vietor a ten mi asi pomohol k tomu, aby som stratil kontrolu nad zadnou časťou auta. V aute sa nič nepokazilo, je to všetko moja vina. Našťastie, takéto veci nerobím veľmi často, no dnes sa mi to stalo. Chlapci, prepáčte,” odkázal mechanikom Ricciardo.