logo F1online.sk

Ricciardo o sobote: Očakávam pár dáždnikov

Daniel Ricciardo
© Twitter/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl24. 9. 2021

Daniel Ricciardo prišiel do Soči s vizitkou víťaza z Monzy, v piatok sa však aj vinou technických problémov len hľadal. Do ďalšieho priebehu víkendu sa i napriek tomu pozerá s optimizmom a počíta aj s opakovaním scenára z Japonska 2019.

V Japonsku 2019 sa kvôli vyčíňaniu tajfúnu Hagibis presunula kvalifikácia zo soboty na nedeľu ráno. Nie je vylúčené, že tento scenár uvidíme aj v Rusku, keďže predpoveď hlási na sobotu silný dážď.

„Pokiaľ bude počasie také zlé, ako hovorí predpoveď, je možné opakovanie scenára z Japonska spred dvoch rokov. Máme dobrý strategický tím a ľudí v tíme, ktorí majú tieto veci na starosti. Budem počúvať, čo mi k tejto téme povedia,“ povedal Daniel Ricciardo.

Austrálčan nezažil úplne ideálny piatok – odjazdil celkom 35 kôl, v FP1 skončil štrnásty, v FP2 sedemnásty. V druhom tréningu stratil množstvo času pre výmenu pohonnej jednotky, na ktorej McLaren spozoroval problém, ktorý bolo možné preskúmať a prípadne vyriešiť len mimo monopostu. Daniel sa tak v FP2 vrátil k staršej špecifikácii, čiže bez penalizácie.

„Ráno som sa trochu trápil, nemal som rýchlosť. Urobili sme nejaké zmeny, no kvôli výmene motora som v druhom tréningu vyšiel na trať neskôr. Potom prišli žlté vlajky, červená vlajka a premávka medzi autami, ktoré išli s plnou nádržou. Druhý tréning som v podstate stratil, takže ma dnes večer čakajú domáce úlohy,“ skonštatoval víťaz z Monzy, ktorý nebol spokojný, no nestrácal optimizmus.

„Pre mňa to bol pomerne nestabilný piatok. Našťastie, Lando vyzeral lepšie, takže sa môžem niečo naučiť z jeho dát. Môj pohľad je, že pohár je skôr poloplný než poloprázdny, a je lepšie zažiť takýto deň dnes, než v sobotu alebo v nedeľu. Verím, že všetko vyriešime, a že sa posunieme dopredu,“ vyhlásil Daniel Ricciardo, ktorý v ďalšom priebehu víkendu očakáva podobne ako v druhom tréningu množstvo incidentov a prerušení.

„Myslím si, že počas víkendu uvidíme viacero prerušení. Uvidíme, čo prinesie sobota. Podľa mňa najmä pár dáždnikov,“ pousmial sa rodák z Perthu. Trať v Soči bude pre Daniela výzvou – oproti Monze je to iný typ okruhu s viacerými 90-stupňovými zákrutami, pričom potrebujete nájsť s monopostom ten správny rytmus.

„V čistom kole som sa v aute necítil úplne dobre. Celkovo to bol náročný deň, veľa vecí išlo proti nám. V aute však nemám úplne komfortný pocit. Môžeme byť oveľa lepší než v piatok, len musíme urobiť niekoľko krokov dopredu,“ uzavrel Ricciardo.

Súvisiace články