logo F1online.skF1online.sk

Mazepin pozval Schumachera do Moskvy, ten zas Ricciarda na rodinný ranč v Texase

Daniel-Ricciardo-a-Mick-Schumacher-1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 9. 2021

Je dôležité medzi sebou rozvíjať kolegiálne vzťahy. Tento týždeň sa v padoku stal akýmsi týždňom pozvaní. Najprv Nikita Mazepin v rámci zlepšenia interných vzťahov v Haase pozval do Moskvy svojho tímového kolegu Micka Schumachera. Ten ho napodobnil a na štvrtkovej tlačovej konferencii, kde pozval na rodinný ranč Schumacherovcov Daniela Ricciarda.

Vieme, že medzi pilotmi Haasu to v tejto sezóne hneď niekoľkokrát zaiskrilo. V tíme sa celú situáciu snažia zvládnuť a zdá sa, že po incidente v Zandvoorte vychladli aj obaja mladíci. Ako gesto dobrej vôle pozval Nikita Mazepin svojho tímového kolegu na výlet do Moskvy.

„Štve ma, že mňa nepozval,“ hovorí so smiechom boss Haasu Günther Steiner. „Ale nie, naozaj si myslím, že je to pekné gesto a náhodou viem, že Nikita tam má nejaké hračky pre veľkých chlapcov.“

„Nikdy som nepovedal, že musia byť kamaráti, ale ak budú, nemám s tým problém,“ dodal temperamentný Tirolčan.

Aké „hračky“ má doma syn jedného z najbohatších Rusov, to teraz necháme na vašej fantázii, ale možno chlapci pridajú nejaké zábery zo spoločných chvíľ na sociálne siete a dozvieme sa to. Aj Mick Schumacher teraz povedal, že vzťahy s tímovým kolegom nie sú zlé.

„Váš tímový kolega je vždy váš hlavný súper. Doteraz som sa ešte nestretol s takým, ktorého by bolo ľahké poraziť. Vždy sa zo seba snažím vydať maximum,“ povedal Schumacher.

Toho pozvanie od Nikitu zrejme veľmi potešilo a rozhodol sa, že túto „lásku“ pošle ďalej. Vo štvrtok sa na tlačovej konferencii stretol s Danielom Ricciardom a pozval ho na ich rodinný ranč v Texase, kde jeho mama Corinna a sestra Gina pestujú svoju veľkú vášeň pre kone. Malo by to byť podobné miesto, ako Danielov domov neďaleko austrálskeho Perthu, kam kvôli pandémii už viac ako rok nemal možnosť prísť.

Ricciardo: „Pozývaš ma? Ak naozaj chceš, tak prídem, dobre? Veď to je sen!“
Schumacher:„Áno, si pozvaný!“
Ricciardo: „Ánooooooooo!“

Už čoskoro nás čaká Veľká cena USA v Austine, takže Daniel nebude na splnenie svojho sna čakať príliš dlho.

Súvisiace články

Diskusia