logo F1online.skF1online.sk

Schumacher: Budúci rok pravidelne na bodoch

Mick Schumacher
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 9. 2021

Haas pred začiatkom ruského víkendu potvrdil očakávané. Jazdecká dvojica Mick Schumacher – Nikita Mazepin zostávajú s tímom aj v budúcej sezóne. V Banbury sú odhodlaní uviesť sa v roku 2022 v úplne odlišnej forme než v tomto roku. Nemecký mladík Mick Schumacher má jasno v tom, kde sa vidí v budúcej sezóne.

Haas kompletne „odpísal“ nie jednu, ale v podstate dve sezóny v snahe vstúpiť do nového cyklu pravidiel v čo najlepšej forme. Monoposty tohto tímu neprešli v rokoch 2020 a 2021 prakticky žiadnym vývojom. Toto rozhodnutie bolo nevyhnutné pre udržanie stajne po ekonomickej stránke i pre čo najlepší vstup do sezóny 2022. Na novom aute už niekoľko mesiacov intenzívne pracuje nové technické oddelenie, ktorého základ tvoria bývalí zamestnanci Ferrari.

„Verím, že v budúcom roku sa zapojíme do boja v strede poľa. Myslím si, že to je viac ako dosiahnuteľný cieľ,“ povedal pred Veľkou cenou Ruska Mick Schumacher. „Vieme, že sme s vývojom nového auta začali o trochu skôr než ostatní. Taktiež sme doň investovali väčšinu nášho tohtoročného rozpočtu. Dúfam, že najmä zo začiatku roka nám to prinesie nejakú výhodu. Snáď o sebe budeme môcť povedať, že sme konzistentne na bodoch.“

„Niečo také by bol určite veľký krok vpred. Budem pracovať veľmi, veľmi tvrdo, aby sme to dosiahli, dodal Mick.

Ten momentálne vedie nad svojim tímovým kolegom Nikitom Mazepinom v kvalifikačnom porovnaní 11:3. To znamená, že ak ho porazí aj v Rusku, stane sa sedem veľkých cien pred koncom definitívnym víťazom interného porovnania v tíme Haas.

„V kvalifikácii sme našim súperom bližšie než kedykoľvek predtým. V pretekoch sa však stále trochu prepadávame. Máme problém poskladať všetko dokopy. Preteky sú niekedy OK, vo väčšine prípadov sú však dosť náročné. Na druhej strane, kvalifikácie boli lepšie a určite veľmi zábavné,“ povedal Schumacher, ktorému sa už v sobotu podarilo získať niekoľko skalpov. V Taliansku porazil Roberta Kubicu a v belgickom daždi Kimiho Räikkönena.

„Neviem si predstaviť deň, keď príde postup do Q2 a Q3. Celé to plánovanie stratégie a budovanie víkendu. Podľa mňa to je nesmierne zaujímavé a veľmi sa na to teším,“ dodal Schumacher.

Súvisiace články

Diskusia