logo F1online.sk

Haas oficiálne potvrdil Micka Schumachera a Nikitu Mazepina aj pre rok 2022

mick-schumacher-nikita-mazepin-2022-title
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko23. 9. 2021

Americký tím Haas oficiálne potvrdil svoju novú dvojicu jazdcov pre sezónu 2022. Tím si zachová súčasnú zostavu v podobe nemeckého pilota Micka Schumachera a ruského jazdca Nikitu Mazepina.

Voľné miesta v kokpitoch monopostov Formuly 1 sa nám pomaly, ale isto míňajú. Okrem ohlásenia tímového kolegu Valtteriho Bottasa v tíme Alfa Romeo sme očakávali aj oficiálne stanovisko tímu Haas.

Podľa očakávania a bez prekvapení sme svedkami predĺženia zmluvy s aktuálnou dvojicou pilotov. Mick Schumacher a Nikita Mazepin tak budú zvádzať súboje „koleso na koleso“ aj v roku 2022.

„Tým, že som súčasťou štartového poľa Formuly 1, si žijem svoj sen. Prvý rok spoločne s tímom Haas je veľmi vzrušujúci a poučný a som si istý, že do nasledujúceho roka môžem preniesť všetky skúsenosti, ktoré som získal. Nové technické predpisy, pôsobivá ambícia celého tímu Haas a podpora Ferrari – samozrejme verím, že nás to v sezóne 2022 priblíži k zvyšku poľa a budeme môcť bojovať o body. Teším sa, že budem súčasťou silnejšieho tímu a urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby som nás posunul dopredu. Na záver by som sa chcel poďakovať Akadémii jazdcov Ferrari za dôveru, ktorú mi naďalej prejavujú, a podporu, ktorú mi prejavovali počas týchto rokov,“ zhodnotil Mick Schumacher.

„Som veľmi nadšený vzhľadom na budúci rok, nové auto a jednoducho len príležitosť, ktorú som dostal s tímom Haas, vďaka ktorej možeme spoločne rásť. Myslím si, že budúci rok prídeme silní,“ povedal Nikita Mazepin.

Článok postupne aktualizujeme.