logo F1online.sk

Russell robil všetko, aby Albona dostal do Williamsu: Dlhujem mu pár pív, hovorí Alex

Alex Albon, Lando Norris, George Russell
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 9. 2021

George Russell opustí po tejto sezóne tím Williams a presunie sa k Mercedesu. V Grove ho nahradí jeho dlhoročný kamarát Alex Albon, s ktorým sa pozná už od svojich detských a motokárových čias. K podpisu zmluvy s Williamsom mu Russell dopomohol. Ten vraj robil všetko možné, aby jeho miesto prevzal práve Albon.

To sa napokon aj podarilo. Rodák z Londýna v budúcom roku doplní Nicholasa Latifiho a stane sa jazdcom ikonickej britskej stajne. Ešte predtým ho však čaká jedna veľmi milá povinnosť.

„George je môj veľmi dobrý kamarát,“ povedal Albon, ktorého cituje Autosport.

„Až by som povedal, že to so svojou podporou prehnal. Jeden z členov predstavenstva Williamsu mi hovoril niečo v tom zmysle, že Georgeov názor ani nemohli brať do úvahy, pretože to so svojou podporou až preháňal. Bolo to veľmi vtipné,“ smeje sa Albon, ktorý už má novú zmluvu vo vrecku.

„Povedal som, že mu dlhujem pár pív. Verím, že si vyjdeme niekam na večeru a oslávime naše prestupy spolu,“ dodal rodák z Londýna.

Albon bol na tohtoročnom jazdeckom trhu považovaný za najžiadanejší prestupový artikel. Veľký záujem o jeho služby vraj mala Alfa Romeo, kde mal zaujať miesto Antoniovi Giovinazzim. Voľba však napokon padla na Williams.

„Povedal by som, že sú to dva skvelé tímy,“ povedal Albon na margo Alfy Romeo a Williamsu. „Pri pohľade na Williams mi ako prvé napadne, že sú na ceste nahor. Do tímu prichádzajú investície a mal som tiež možnosť továreň osobne navštíviť. Všetko vyzeralo pozitívne a optimisticky.“

„Chceli sa so mnou rozprávať a do všetkého ma zapojiť. Vyzerá to ako skvelá voľba pre môj návrat na rošt,“ dodal Albon.

Súvisiace články