logo F1online.sk

Ricciardo vyhral stávku, zvezie sa s legendou NASCAR-u

Daniel Ricciardo, Lando Norris, Zak Brown
© McLaren Media Centre
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 9. 2021

Keď už sa Cyril Abiteboul „nepochlapil“, tak svoje slovo dodrží aspoň Zak Brown. Austrálsky pretekár Daniel Ricciardo sa vlani ešte ako jazdec Renaultu stavil so svojim vtedajším šéfom Cyrilom Abiteboulom, že ak sa mu v sezóne 2020 podarí dostať na pódium, boss francúzskej stajne si nechá urobiť tetovanie. Vznikla z toho celkom zábavná historka, preto sa „Honey Badger“ rozhodol po svojom prestupe uzavrieť ďalšiu stávku so Zakom Brownom.

Rodák z Perthu je veľkým fanúšikom americkej série NASCAR. Medzi jeho vzory patril aj legendárny Dale Earnhardt, na ktorého počesť má Ricciardo na svojom aute číslo 3. Zak Brown je naproti tomu vášnivým zberateľom automobilov. Vo svojej zbierke má aj vzácny Chevrolet Monte Carlo z roku 1984, s ktorým Earnhardt jazdil. V marci preto svojho nového zverenca vyzval, že ak sa mu podarí s McLarenom dostať v tejto sezóne na pódium, môže si s ním zajazdiť.

To sa Danielovi v Monze skutočne podarilo a na rozdiel od stávky s Abiteboulom, vyzerá byť naplnenie tejto dohody omnoho realistickejšie. Sám Brown totiž už otvorenie potvrdil, že k jej naplneniu dôjde.

„Áno, dnes sa stalo pár vecí, ktoré sa týkajú mojich dvoch hrdinov. Prvým je Dale Earnhardt, ktorý je mojim veľkým idolom. Previezť sa s jedným z jeho áut je skrátka šialené. Určite to bude jeden z tých momentov, kedy sa budem musieť poštípať, aby som mal istotu, že sa to skutočne deje,“ povedal Ricciardo, ktorý sa však svojim nedeľným víťazstvom priblížil aj ďalšiemu zo svojich detských hrdinov.

„Ešte je tu druhá vec… a prepáčte, ak to bude znieť sebecky, ale keď myslím na McLaren, myslím aj na Ayrtona Sennu. Sú to moje najstaršie spomienky a videl som trofeje vo vitríne vo Wokingu. Pomyslenie, že trofej s mojím menom teraz poputuje do tej istej vitríny, je taktiež šialená.“

„Sú to také dve drobnosti, ktoré si veľmi vážim a tiež také priam surrealistické momenty, ktoré ma vnútorne zasiahli,“ dodal Ricciardo.

Mimochodom, toto je už druhá stávka, ktorú Zak Brown v tejto sezóne prehral, avšak treba povedať, že obe prehral rád. Patovi O’Wardovi, ktorý jazdí za tím v americkej sérii IndyCar, ponúkol jazdu v monoposte McLarenu Formuly 1 v prípade, ak v tomto ročníku dokáže zvíťaziť. To sa tomuto Mexičanovi nepodarilo raz, ale hneď dvakrát. Na posezónnych testoch v Abú Zabí sa teda zvezie s monopostom MCL35M.

Súvisiace články