logo F1online.sk

Sainz: Dnes sme na to nemali nástroje

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 9. 2021

Ferrari sa v nedeľu v Monze držalo, avšak napokon muselo priznať krutú pravdu. Strata, ktorú ich pohonná jednotka stále má, sa v Taliansku ukázala v celej svojej nahote. Scuderia sa dokázala držať Alpiny či Aston Martiny „od tela“, avšak ohroziť McLaren, Mercedes či Red Bull naozaj nemohla. A priznali to aj samotní piloti.

Ferrari celé preteky na Monze číhalo na svoju príležitosť. Opäť odviedlo dobrú prácu po strategickej stránke a piloti opäť predviedli nadpriemerný výkon. Bolo však očividné, že z monopostu SF21 sa nedalo „vyžmýkať“ viac.

„Boli sme stále blízko pripravení na svoju príležitosť, ale nemali sme tempo ani nástroje, aby sme sa mohli skutočne zapojiť do boja,“ povedal po pretekoch Carlos Sainz. „Naše auto má svoje slabiny, o ktorých vieme a vedeli sme tiež, čo prinesú na tejto trati. Dostať našich súperov za seba alebo na nich aspoň útočiť bolo veľmi náročné.“

„Je to vždy škoda, keď vidíte, ako blízko je pódium, ale nemáte šancu oňho bojovať.“

Carlos v Holandsku upadol do tak trochu negatívnej špirály. Situácii nepomohla ani ďalšia nehoda na Monze a španielsky pretekár pred novinármi priznal, že v aute stratil sebadôveru. V nedeľných pretekoch však podal slušný výkon a dokázal sa držať blízko Charlesa Leclerca. Podľa jeho slov to však stále nebolo ono.

„Ani nie. Jedine v kvalifikácii som cítil akú-takú sebadôveru, kedy mi priľnavosť mäkkých pneumatík dovolila pochopiť auto o trochu lepšie. V pretekoch mi však stále kĺzala zadná časť monopostu, nedokázal som dosiahnuť maximálnu rýchlosť a pneumatiky degradovali. Bolo to veľmi zložité a pre mňa náročný víkend. Potrebujem zanalyzovať, čo môžem zlepšiť do ďalších pretekov,“ povedal Sainz.