logo F1online.sk

Ricciardo: Nikdy som neprestal veriť

Daniel Ricciardo
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 9. 2021

Pocity a pohľad na Daniela Ricciarda po víťaznej Veľkej cene Talianska sa nedajú nazvať inak, ako momentom obrovskej úľavy. Austrálčan sa v tejto sezóne nesmierne trápil, no v Monze sa dočkal vykúpenia v podobe ôsmeho víťazstva v kariére. A tešil sa z neho naozaj nesmierne.

Prvý triumf od Veľkej ceny Monaka 27. mája 2018. Odvtedy prešiel rodák z Perthu vskutku dlhou cestou, ktorá začala odchodom z Red Bullu, pokračovala dvojročnou anabázou v Renaulte až napokon zakotvil v McLarene. Vo Wokingu sa Daniel naozaj dosť trápil, ale jeho trpezlivosť napokon bola odmenená.

„Toto víťazstvo je pre mňa všetkým,“ povedal šťastný Ricciardo po pretekoch. „Rozhodne sa snažím nestavať svoje životné šťastie okolo športu, keďže to je tri a pol roka, čo som naposledy vyhral. Bolo by to teda dosť mizerné obdobie môjho života, keby som svoje šťastie staval na základe víťazstiev v pretekoch.“

„Ale je to skrátka šialené… hlboko vo vnútri som však nikdy neprestal veriť. Nikdy som nestratil vieru a myslím si, že som potreboval urobiť si trochu odstup. Ten čas voľna v auguste mi pomohol a naozaj sa to ukázalo aj tento víkend,“ dodal Ricciardo.

„Je to taký pocit, ani neviem aké je to správne slovo… upokojujúce. Skrátka upokojujúce. Veril som v seba a myslím, že každý sa v tomto športe musí dostať do takého bodu. Tento rok bol plný výziev v tomto zložitom športe.“

„Nikdy to nie je len čierne alebo biele a niekedy ťažko hľadáte odpovede, ale musíte vytrvať. Musíte pokračovať v ceste, aj keď sa nej môžete ľahko stratiť. V hĺbke duše prídu chvíle frustrácie, kedy cítite, že ste dole, no ja som nechcel som dovoliť, aby vo mne zostali,“ dodal Ricciardo.