logo F1online.sk

Ricciardo hlási na preteky plný útok

Daniel Ricciardo
© Twitter/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl11. 9. 2021

Dnes to bol konečne opäť ten Daniel Ricciardo, akého si ho pamätáme v najlepšej forme. Na trati rýchly, pri rozhovoroch uvoľnený a usmiaty. V šprinte získal pre McLaren bod za tretie miesto a do pretekov odštartuje z prvého radu.

McLaren vyťaží z penalizácie Valtteriho Bottasa a do pretekov odštartuje z fantastických pozícií. Daniel Ricciardo bude štartovať druhý, Lando Norris tretí. Pre McLaren je to najlepšie postavenie na štarte od Brazílie 2012, keď Lewis Hamilton a Jenson Button obsadili prvý rad.

Navyše, Ricciardo dnes prvýkrát v „papájovom“ zažil záverečnú ceremóniu s najrýchlejšími tromi pretekármi, aj keď ešte „len“ v kvalifikačnom šprinte, a nie priamo v pretekoch. Čo však nebolo dnes, môže prísť v nedeľu.

„Ubehol dlhý čas, odkedy som bol naposledy v tejto pozícii. Je dobré byť späť. Samozrejme, najdôležitejšie budú až preteky. Dnes sme však získali pozíciu k dobru vďaka penalizácii pre Valtteriho, takže budem po veľmi dlhom čase štartovať z prvého radu. Som veľmi šťastný,“ vyhlásil Daniel Ricciardo, ktorý sa do prvého radu naposledy kvalifikoval v Mexiku 2018 ešte vo farbách Red Bullu.

Aké bude nastavenie Daniela pre preteky? „Plný útok, určite plný útok! Aj dnes mi dal šancu vydarený štart. Hneď ako som pustil spojku, cítil som, že štart bol dobrý. Získal som vzduchový vak a zároveň sa mi otvorila čistá stopa na brzdenie do prvej šikany. Myslel som si, že by som sa mohol cez Maxa dostať, ale v prvej zákrute si pokryl vnútornú stopu. Na chvíľu mi napadlo, že by som tam zostal a skúsil ísť na vnútrajšok druhej zákruty, no nemyslím si, že tam bolo dosť miesta pre dve autá.“

McLaren bol pred rokom v Monze veľmi blízko k víťazstvu, pričom v prospech Pierra Gaslyho a na úkor Carlosa Sainza zahrala vo veľkej miere aj šťastena. Nedá sa očakávať, že by „papájoví“ zajtra v pretekovom tempe naháňali Red Bull, na druhej strane, pokiaľ by sa Ricciardo či Norris na štarte dostali na čelo, možné je všetko. McLaren má veľmi dobrú maximálnu rýchlosť a aj v šprinte sme videli, že na Monze sa nepredbieha tak ľahko, ako by mnohí očakávali.

„Zajtra by sa pár vecí mohlo zvrtnúť v náš prospech, no v každom prípade, budeme bojovať. Som hladný po úspechu. Dnes v noci možno budem trochu snívať o prípadnom víťazstve. Budem pripravený pretaviť to v nedeľu do reality,“ vyhlásil skúsený Austrálčan.

Daniel Ricciardo mal v sobotu výbornú náladu a v rozhovore pre Sky vtipkoval na adresu Maxa Verstappena, ktorý sedel hneď vedľa neho. „Max v tejto sezóne vyhral príliš veľa pretekov, takže povedal, že zajtra aj kvôli mojím talianskym koreňom nebude bojovať príliš tvrdo. Vyhlásil, že ak zvládnem štart, bude mi kryť chrbát pred ostatnými za mnou,“ žartoval skúsený Austrálčan.

Súvisiace články