logo F1online.sk

Ricciardo: Mal som chuť niečo rozbiť, ale je to dobré

Daniel Ricciardo
© Twitter/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl11. 9. 2021

Daniel Ricciardo odjazdil v Monze výbornú kvalifikáciu. Po celý čas bol blízko k najvyšším priečkam a v konečnom zúčtovaní stratil len šesť milisekúnd na Landa Norrisa, a 29 milisekúnd na Maxa Verstappena. Do šprintu odštartuje z piateho miesta.

Austrálčan potvrdil svoj progres aj vôbec najrýchlejším záverečným sektorom, v ktorom je dôležité najmä čo najlepšie trafiť apex rýchlej zákruty Parabolica. „Bol som nahnevaný. Hnal ma čistý hnev a pretláčal som sa s autom. Vedel som, že v poslednom sektore môžem získať nejaký čas. Prvé dva sektory boli takmer rovnaké ako v predchádzajúcom pokuse, takže mi bolo jasné, že musím niečo vytiahnuť v tom poslednom,“ rozhovoril sa Daniel Ricciardo, ktorý opäť ukázal svoj pretekársky inštinkt, pre ktorý si v F1 vydobyl rešpekt.

V poslednom sektore v Monze treba aj odvahu a dôveru v monopost. Viackrát, naposledy pred rokom pri tvrdej nehode Charlesa Leclerca, sme videli, čo sa môže v Parabolice stať, pokiaľ to pilotovi nevyjde.

„Mám schopnosť úplne sa v duchu otočiť a v jednom momente cítiť veľa hnevu. Vďaka tomu kolu som bol nakrátko tretí a myslel som si, že to bude stačiť. Potom štvrtý, piaty… Preto to tak bolí. Tom (inžinier Tom Stallard) mi oznámil, že som piaty,“ povzdychol si Ricciardo, ktorého hnevala najmä skutočnosť, že na tímového kolegu i Maxa Verstappena stratil skutočne len máličko, a pokojne mohol byť pred nimi na treťom mieste.

Podobne ako v piatok, aj v sobotu chce využiť hnev v aute na prospech veci. „Nebudem konzervatívny. Ak je pódium na dosah, musíte po ňom ísť. Stále cítim hnev, no v šprinte ho chcem využiť dobrým spôsobom, a taktiež chcem jazdiť šikovne.“

Daniel Ricciardo však v druhej polovici sezóny opäť ukázal, že sa postupne zžíva so svojím McLarenom MCL35M, a po kvalifikácii dal priechod aj svojim emóciám. „Andreas (šéf tímu Andreas Seidl) ma po kvalifikácii potľapkal, ja som však mal chuť niečo rozbiť. Cítil som adrenalín.

Je dobré mať takéto emócie, pretože to znamená, že vám na tom záleží. A mne na tom záleží oveľa viac, ako si možno niektorí ľudia myslia. Chcem to ukázať. V každom prípade je dobré, že sme dnes boli obaja rýchli a blízko k Maxovi. Pokúsime sa v sobotu získať nejaké pozície a dostať sa do bitky o pódium,“ uzavrel Ricciardo.

Súvisiace články