logo F1online.sk

Vettel o svojej budúcnosti: Odpoveď príde už čoskoro

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 9. 2021

Očakávali sme, že v poslednom týždni plnom prestupov a nových zmlúv zaznie aj meno Sebastiana Vettela. Na vlne noviniek sa však štvornásobný majster sveta nezviezol. V jeho prípade síce neočakávame nijaké prekvapenia a Seb celkom istotne zotrvá v Aston Martine, no aj tak mu podpis novej zmluvy trvá akosi dlho.

Nemecký Auto Motor und Sport priniesol minulý týždeň prekvapivú informáciu, podľa ktorej mal majiteľ tímu zo Silverstone Lawrence Stroll ponúknuť Vettelovu sedačku Fernandovi Alonsovi. Ten ponuku kanadského miliardára odmietol a dohodol sa s Alpinom. Aston Martin tieto informácie rýchlo poprel a aj ústami svojho šéfa Otmara Szafnauera vyjadril svoju ochotu pokračovať v spolupráci s Vettelom. Táto správa však vrhla na rokovania medzi Sebastianom a jeho tímom nové svetlo.

„Nemám žiadne novinky,“ povedal Vettel vo štvrtok v Monze. „Samozrejme, že sa s tímom rozprávam a hovoríme o tom. Myslím, že už čoskoro dostaneme nejaké odpovede. V súčasnosti však pre vás nemám žiadne čerstvé novinky.“

Tieto otázky sú samozrejme pochopiteľné. V posledných týždňoch sa toho na jazdeckom trhu veľa udialo. Presuny Georgea Russella a Valtteriho Bottasa, po ročnej pauze tiež návrat Alexa Albona. Prakticky nepoznáme už len meno druhého pilota Alfy Romeo, ale tiež čakáme na formálne potvrdenie Sebastiana Vettela v Aston Martine a Micka Schumachera v Haase. Tieto dve mená ešte neboli oficiálne potvrdené, no každým dňom čakáme, že sa tak stane.

„Ako som povedal, bavíme sa o tom spolu,“ zopakoval Vettel. „Prácu s tímom si naozaj užívam. Atmosféra je podľa mňa skvelá a verím, že naša budúcnosť bude svetlá.“

„Neobávam sa ničoho. Myslím, že odpoveď príde už čoskoro,“ dodal Vettel.

Súvisiace články