logo F1online.skF1online.sk

Verstappen je za Albona šťastný: Má veľký talent

Max Verstappen a Alex Albon
© Twitter/Red Bull Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 9. 2021

Mladá garda sa opäť hlási o slovo. George Russell sa posúva do Mercedesu a Alex Albon ohlásil návrat do Formuly 1 vo farbách Williamsu. O budúcnosť tohto športu sa z jazdeckého pohľadu určite nemusíme obávať. Môžeme dokonca povedať, že vďaka Maxovi Verstappenovi sa táto generácia vlastne prvýkrát reálne zapojila do boja o titul. Ďalší by sa mohli pridať budúci rok.

„Som za Georgea šťastný, ale myslím si, že je to logický krok a všetci vedeli, že to príde. Nedarilo sa im to tajomstvo príliš udržať, takže to určite nebol šok,“ prehlásil Verstappen.

„Takisto som veľmi rád, že sa do Formuly 1 vracia Alex. Bol môj tímový kolega, je to skvelý chalan, tvrdo pracuje a miesto vo Formule 1 si zaslúži. Má veľký talent, takže som si istý, že sa vráti veľmi silný a predvedie skvelé výsledky,“ dodal Max.

Albon si naposledy nedokázal poradiť so situáciou v Red Bulle a monopostom tohto tímu. Navyše, tlak na jeho pleciach bol nesmierne vysoký, keďže jazdil v top tíme. Vo Williamse by to malo byť inak, aj keď podľa Verstappena už Albon nemusí nikomu nič dokazovať.

„Vie, že má rýchlosť a asi to dobre vieme aj my všetci. Ukazoval to už od svojich začiatkov v motokárach,“ povedal Verstappen. „Možno je pre jeho návrat lepšie zvoliť prostredie, kde bude tlak menší, ale ako som povedal, určite si bude počínať dobre. Samozrejme, bude si musieť zvyknúť na auto, ale to my všetci, keďže nás čakajú nové pravidlá.“

Albon v tomto roku tímu pomáhal na simulátore Red Bullu. Aj sám Christian Horner povedal, že bol pre tím „obrovským prínosom“, o ktorý teraz samozrejme príde.

„Pochopiteľne sme sa spolu veľa bavili. Alex v piatky pracoval na simulátore a reportoval nám svoje poznatky. Auto pozná veľmi dobre a na simulátore hľadal odpovede na naše otázky. Monopost sa samozrejme v porovnaní s vlaňajškom trochu zmenil, ale z jazdeckého pohľadu zostalo viac-menej rovnaké. Nehovoriac o tom, že to pomohlo aj pri samotnom vývoji. Čiže áno, jeho práca na simulátore nám veľmi pomohla,“ dodal Verstappen.

Súvisiace články

Diskusia